Bonnier News

Klubbkampen – så utses Sveriges bästa längdförening

Dela

Expressen Skidsnack presenterar Klubbkampen – en helt ny klubbtävling som ska kora Sveriges bästa längdförening. I Klubbkampen är ungdomsåkarens resultat lika mycket värt som stjärnans.
– Det här blir grymt kul! Det är på tiden att det blir rivalitet mellan klubbarna på nationell nivå, säger landslagsåkaren Marcus Grate.

Foto: Emma Wallskog, Bildbyrån

Bonnier News har i samarbete med Svenska Skidförbundets längdorganisation tagit fram det nya konceptet där Sveriges längdskidklubbar ställs mot varandra. Resultaten från varje förenings bäst placerade åkare (max tre åkare per klubb) i samtliga klasser i Ford Smart Energy Cup, Bauhaus Cup, JSM och USM räknas ihop enligt samma poängräkning som i världscupen. När det gäller stafetterna räknas ett lag per klubb.

Resultaten sammanställs i en tabell som går att följa efter varje tävlingshelg och i slutet av säsongen kommer Sveriges bästa förening att koras.

– Det här kommer bli ett prestigefyllt pris som alla kommer ge järnet för, säger Philip Gadd, programledare för Expressen Skidsnack.

Samtliga tävlingar direktsänds på Expressen.se och 37 av Bonnier News Locals lokala sajter runt om i landet.

– Klubbkampen är ett fantastiskt initiativ. Jag hoppas att det blir en riktig snackis i och mellan klubbarna. Det extra spänningsmomentet inkluderar samtliga av säsongens tävlingar och resultatet från de yngre åkarna spelar lika stor roll som seniorerna. Jag hoppas också att det kan bli ett bra sätt att skapa ett gemensamt mål för hela klubben, säger Ulrika Sterner kommunikationsansvarig på Svenska Skidförbundet längd.

De tre bästa föreningarna i Klubbkampen kommer att prisas. Vinnande klubb tilldelas 15 000 kronor medan tvåan och trean i tävlingen får 10 000 respektive 5 000 kronor.

De svenska landslagsstjärnorna kan dyka upp på startlinjen i någon av tävlingarna. Självklart kommer de också följa kampen och heja på sina föreningar.

– Det här blir grymt kul! Det är på tiden att det blir rivalitet mellan klubbarna på nationell nivå. Nästa steg är hejarklackar i spåren och bengaler, säger landslagsåkaren Marcus Grate.

Segrande klubb kommer att få ta emot priset efter säsongen i Expressens årliga Skidsnack-gala, där flera olika priser delas ut.

Här är tävlingarna som sänds på Expressen och Bonnier News Locals lokala sajter i vinter och som ingår i Klubbkampen

  • 24-26 november: Idre, Fort Smart Energy cup – premiär
  • 15 december: Boden, JVM-test
  • 16-17 december: Boden, Bauhaus cup – premiär
  • 19-21 januari: Falun, Ford Smart Energy cup och Bauhaus cup
  • 2-4 februari: Åsarna, Ford Smart Energy cup
  • 9-11 februari: Örebro, USM
  • 14-18 februari: Ulricehamn, JSM
  • 2-4 mars: Järpen, Folksam cup (ingår ej i Klubbkampen)
  • 8-10 mars: Östersund, Ford Smart Energy cup och Bauhaus cup
  • 5-7 april: Sollefteå, Ford Smart Energy cup och Bauhaus cup

Kontakter

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Bonnier News lanserar podden Krimstad – kända kriminalfall från hela Sverige9.4.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dag är det premiär för Bonnier News nya podcast Krimstad, som utifrån ett lokalt perspektiv berättar om några av de senaste årens mest uppmärksammade kriminalfall. Krimstad skapas av lokaltidningsreportrarna som var med och bevakade fallen. – I Krimstad kan vi förena kraften i den lokala närheten med möjligheten att sprida dessa historier till fler, säger Viktor Ahldén, producent i centrala poddteamet på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye