Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Anna Iwarsson enda nominerad till ordförande

Dela

Anna Iwarsson, idag tillförordnad ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, är enda nominerad till ordförandeposten inför extrastämma den 23 januari 2024.

Anna Iwarsson, tillförordnad ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
Anna Iwarsson, tillförordnad ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna Foto: Bildbyrån Fri att använda

Den 23 januari 2024 håller Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna extra stämma för att tillsätta ny ordförande för perioden fram till nästa ordinarie stämma i maj 2025. 

Fram till och med i onsdags, den 22 november, kunde medlemsförbunden nominera sina kandidater till ordförandeposten för den resterande mandatperioden fram till maj 2025. Nio medlemsförbund föreslår att Anna Iwarsson ska väljas till ny ordförande. Det har inte inkommit några andra förslag till ordförande från medlemmarna.


Medlemsförbunden har också kunnat lämna förslag på ny ledamot i riksidrottsstyrelsen (tillika förbundsstyrelsen för SISU idrottsutbildarna) i det fall den som väljs till ordförande idag sitter i den styrelsen. Till ett sådant eventuellt fyllnadsval har fyra personer föreslagits. 

Maria Krafft Helgesson
Mats Söderkvist
Nicole Kaiser
Susanne Jidesten

– Valberedningen ska nu gå igenom alla förslag och göra sitt arbete enligt de regler som medlemsförbunden har bestämt tillsammans och som finns i Riksidrottsförbundets stadgar. Senast den 9 januari 2024 lämnar vi våra förslag till delegater inför extra stämman, säger Thomas Persson, ordförande valberedningen. 


För mer information kontakta 

Thomas Persson
Ordförande valberedningen
thopersson@gmail.com
073-961 66 51

Kontakter

Om Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna

Riksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye