Svenska Danssportförbundet

Svenskt guld i Latin i Nordeuropeiska Mästerskapen

Dela

Den svenska flaggan vajade över prispallens första plats, när Leila Frövik och James Johansson tog emot guldmedaljen - för andra året i rad.

 I helgen tävlade Team Sweden Standard, Latin & Tiodans i Northern European Championships, i Tallin. Leila Frövik och James Johansson (senior I) samt Axel Jehrlander och Filippa Strand (adult) var på plats. 

Leila och James presterade på topp, i den hårda konkurrensen som råder på den internationella tävlingsarenan inom Standard, Latin & Tiodans. Silvret gick till Tyskland och Finland tog brons.

Paret började tävla tillsammans 2014 och Cecilia Lazar varit deras tränare sen dess.

James och Leila kommenterar:
- Vi var osäkra på resultatet, så det kändes helt fantastisk att få kliva upp på prispallen sist av alla. Den här dagen gav oss ytterligare ett fint minne för livet, inom dansen!

Axel Jehrlander och Filippa Strand slutade på 5:e plats i Latin och på delad 8:e plats i Standard. Parets resultat är fantastiska, eftersom de tävlade tillsammans för första gången vid nationell kvaltävling (Grand Prix) i september i år. Ett par med stor potential i landslaget.

Leila och James tillhör Gothenburg Elit Dance och Axel och Filippa tillhör Alemana DK.

När Team Sweden vinner, vinner Sverige och 2023 har varit ett medaljrikt år för svensk danssport!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild från tidigare tävling
Bild från tidigare tävling
Ladda ned bild
Bild från annan tävling
Bild från annan tävling
Ladda ned bild

Länkar

Vi är svensk danssport!

Svenska Danssportförbundet är medlemsförbund inom Riksidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté, som utvecklar, organiserar och administrerar danssporten i Sverige. Dansen utövas i våra föreningar, som finns över hela Sverige. 

Team Sweden är förbundets elit- & landslagssatsning och inluderar 8 landslag; Disco, Performing arts, Hip Hop, Breaking, Boogie Woogie, Lindy hop, Rock´n Roll, ´Standard, Latin & Tiodans´.

Sveriges officiella nationella tävlingsverksamhet arrangeras av Svenska Danssportförbundet och Sveriges officiella landslag utvecklas här. Mästerskapens medaljörer tilldelas Riksidrottsförbundets plakett och en plats i historieböckerna.

När Team Sweden vinner - vinner Sverige!Följ Svenska Danssportförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Danssportförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye