Bonnier News

Höglandet-titlarna får nya chefredaktörer och Tranås-Posten blir en del av Tranås Tidning

Dela

Bonnier News Local har utsett Carl-Johan Larsson, Ariana Carlén och Carl-Henric Malmgren till nya chefredaktörer på Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten och Smålands-Tidningen. Samtidigt har koncernen beslutat att avveckla Tranås-Posten som egen produkt för att från och med 1 januari 2024 bli en del av Tranås Tidning.

Ariana Carlén (Pressbild), Carl-Johan Larsson (Foto: Stefan Sjöström) och Carl-Henric Malmgren (Foto: Janne Wrangberth) är nya chefredaktörer.
Ariana Carlén (Pressbild), Carl-Johan Larsson (Foto: Stefan Sjöström) och Carl-Henric Malmgren (Foto: Janne Wrangberth) är nya chefredaktörer.

Tidigare i höstas meddelade Bonnier News Local att koncernens tidningar på Höglandet – Tranås-Tidning, Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten och Smålands-Tidningen – ska få nya egna chefredaktörer. Johan Hedberg, som fram till nu ansvarat för alla fyra titlar, får ett riktat ansvar för Tranås Tidning.

Nu står det klart vilka som tar över ansvaret för Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten och Smålands-Tidningen. Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, är mycket nöjd med att ha hittat nya chefer internt.

– Det känns roligt att vi nu, efter en process med intresse från både interna och externa sökande, har kunnat tilldela dessa viktiga tjänster till tre medarbetare som nu tar steget och får det övergripande ansvaret för titlarna. De kan inte bara de lokala marknaderna, de vet också vad varje tidnings läsare vill ha. Jag ser verkligen fram emot att se hur de tillsammans med sina respektive redaktioner kan utveckla lokaljournalistiken på Höglandet ytterligare, säger Carl-Johan Bergman.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Smålands Dagblad är Carl-Johan Larsson, i dag chefredaktör på Tranås-Posten.

– Jag ser otroligt mycket fram mot uppdraget. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med de duktiga reportrarna på Smålands Dagblad fortsätta att driva tidningen framåt.

– Smålands Dagblad ska fortsätta att göra angelägen, berörande och användbar journalistik. Vårt fokus blir att stärka Smålands Dagblad som produkt och att växa och utvecklas. Nässjö med omnejd är ett nyhetsintensivt område där det händer mycket inom till exempel näringsliv, kommun och den lokala sporten och det är händelser som vi såklart ska bevaka. Vi kommer också att fortsätta berätta om vardagshistorier och lyfta fram personer som bor inom spridningsområdet, säger Carl-Johan Larsson.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Vetlanda-Posten är Ariana Carlén, i dag reporter och nyhetschef.

– Jag ser på rollen med respekt. Det är en tung roll att axla med mycket ansvar och många svåra beslut, men samtidigt är det i ansvarstyngda roller som jag trivs bäst. Vetlanda har haft ett minst sagt händelserikt år och jag är glad över att få förtroendet att fortsätta driva nyhetsrapporteringen på Vetlanda-Posten.

– Personligen ser jag mest fram emot att utvecklas i min yrkesroll. Det här kommer att bli en spännande utmaning, säger Ariana Carlén.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Smålands-Tidningen är Carl-Henric Malmgren, i dag reporter och nyhetschef.

– Det känns väldigt fint och hedrande att ha fått förtroendet att fortsätta arbeta på Smålands-Tidningen och att ta sig an framtiden tillsammans med tidningens fantastiska team. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med gänget här i Eksjö fortsätta att vässa, slipa och utveckla den ultralokala journalistiken. Vi ser att det är det som Eksjöborna efterfrågar från oss. Riksnyheter tar våra läsare in på annat håll, men hungern efter att veta allt om det som sker i Eksjö verkar inte kunna mättas.

– Det har gjorts ett enormt imponerande arbete på Smålands-Tidningen under decennier, vilket gör att ansvaret att förvalta varumärket på bästa sätt och fortsatt hålla fanan högt är stort. Jag ser fram emot utmaningen, men då vi samtidigt har ett komplicerat omvärldsläge krävs det att vi fortsatt är på tårna och levererar bästa möjliga journalistik på bästa möjliga sätt i våra kanaler. Så fort någonting händer i Eksjö ska invånarnas första instinkt vara att gå in på smt.se för att ta reda på vad som hänt, och i breaking-lägen är det ju dessutom oslagbart att få vara lokalreporter. säger Carl-Henric Malmgren.

Ariana Carlén och Carl-Henric Malmgren tillträder sina nya roller 1 december medan Carl-Johan Larsson tillträder 1 januari.

Tranås-Posten slås ihop med Tranås Tidning
Bonnier News Local har också beslutat att Tranås-Posten blir en del av Tranås Tidning och därmed upphör som egen titel. Anledningen är en förväntad kraftig minskning av Tranås-Postens resultat när det nya mediestödet träder i kraft nästa år.

– Tranås-Posten har en väldigt lång historia som en viktig röst och ett självständigt språkrör för Tranås-bygden. Tyvärr finns inte längre de ekonomiska förutsättningarna att ge ut två nyhetstidningar i Tranås och vi har därför kommit fram till att det bästa, inte minst för läsarna, är att Tranås-Posten blir en del av Tranås Tidning, med innehåll som båda läsekretsarna känner igen, säger Carl-Johan Bergman.

Tranås-Posten har omkring 3 000 prenumeranter. Majoriteten är papperstidningsprenumeranter som kommer att erbjudas prenumeration på Tranås Tidning eller någon annan av Bonnier News Locals många titlar.

– Många av Tranås-Postens prenumeranter är redan i dag trogna läsare också av Tranås Tidning. Vi hoppas och tror så klart att ännu fler väljer att följa med till Tranås Tidning, som också fortsättningsvis kommer att erbjuda riktigt bra lokaljournalistik, både digitalt och i papperstidningen, och bevaka allt som händer i och omkring Tranås, säger Carl-Johan Bergman.

Förändringen påverkar två tjänster och gäller från och med 1 januari 2024.

Kontakter

Bilder

Carl-Henric Malmgren, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Smålands-Tidningen
Carl-Henric Malmgren, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Smålands-Tidningen
Ladda ned bild
Ariana Carlén, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Vetlanda-Posten
Ariana Carlén, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Vetlanda-Posten
Ladda ned bild
Carl-Johan Larsson, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Smålands Dagblad
Carl-Johan Larsson, tillträdande chefredaktör och ansvarig utgivare Smålands Dagblad
Ladda ned bild

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Bonnier News lanserar podden Krimstad – kända kriminalfall från hela Sverige9.4.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dag är det premiär för Bonnier News nya podcast Krimstad, som utifrån ett lokalt perspektiv berättar om några av de senaste årens mest uppmärksammade kriminalfall. Krimstad skapas av lokaltidningsreportrarna som var med och bevakade fallen. – I Krimstad kan vi förena kraften i den lokala närheten med möjligheten att sprida dessa historier till fler, säger Viktor Ahldén, producent i centrala poddteamet på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye