AI Sweden

Pressinbjudan: AI Sweden och civilminister Erik Slottner presenterar avgörande satsningar för Sveriges AI-utveckling

Dela

Tisdagen den 12 december kl 13:30 bjuder AI Sweden och civilminister Erik Slottner in till pressträff om centrala initiativ för Sveriges framtida AI-utveckling.

Pressträffen äger rum i AI Swedens lokaler på Folkungagatan 44 (Tyrénshuset) i Stockholm. Det går också att följa pressträffen via länk, se nedan.

Praktisk information

Föranmälan senast den 11 dec kl. 14:00 via e-post till mikael.ljungblom@ai.se.

Vid frågor, kontakta Mikael Ljungblom 0707-996863, mikael.ljungblom@ai.se.

Ange namn och redaktion. Inpassering från kl. 13:00.

Länk till livestream: https://us02web.zoom.us/j/84005898640

Kontakter

Om oss

Om AI Sweden

AI Sweden är Sveriges nationella center för tillämpad artificiell intelligens. AI Sweden stöds av svenska staten samt näringsliv och offentlig sektor över hela Sverige. Målet med arbetet är att accelerera användningen av AI för att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft, och att förbättra livet för alla människor som lever i Sverige.

Följ AI Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AI Sweden

Nationellt industrisamarbete ska lägga grunden för ett nytt elsystem19.12.2023 08:17:49 CET | Pressmeddelande

Det svenska elsystemet står inför stora förändringar. Priset på förnybar elproduktion faller snabbt, elbehovet i samhället ökar kraftigt och näringslivet och samhället i stort behöver bättre underlag för att kunna fatta väl underbyggda beslut. Därför lanseras nu ett nytt initiativ backat av tunga näringslivsaktörer såväl som offentlig sektor och akademin. Behovskartan är en interaktiv simulering där användarna kan laborera med olika förutsättningar för behov av el, teknikutveckling, klimatförändringar och andra faktorer. Målet är att underlätta beslutsfattande kring investeringar, produktion och konsumtion av el, från lokal till nationell nivå.

Svensk ledande språkmodell görs fritt tillgänglig – första stora språkmodellen för nordiska språk16.11.2023 07:33:00 CET | Pressmeddelande

Nu gör AI Sweden den första stora språkmodellen för de nordiska språken, GPT-SW3, fritt tillgänglig för företag och andra organisationer att använda i produkter och tjänster. Sverige som land får därmed tillgång till en grundläggande resurs som ökar vår förmåga att använda AI för att stärka konkurrenskraft och välfärd. GPT-SW3, som är utvecklad av AI Sweden i samarbete med WASP och RISE, är framtagen för svenska och nordiska språk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye