Folkuniversitetet skapar roligare vardag för seniorer i Malmö

Dela

Under hösten vann Folkuniversitetet en upphandling i Malmö stad, som i korthet innebär att studieförbundet kommer att anordna roliga aktiviteter för seniorer på träffpunkter och vårdboenden i Malmö.

Äldre sitter inomhus med en hund.
Folkuniversitetet satsar på seniorers trivsel.

Verksamheten har nyligen rullat igång och ett 50-tal vårdboenden kan nu höra av sig till Folkuniversitet med önskemål om aktiviteter.  

– Om vi inte har aktiviteten i vårt redan mycket breda utbud gör vi vårt bästa för att lösa det, säger Katja Wulff, verksamhetsutvecklare på Folkuniversitetet.  

Folkbildning till viktig grupp 

Katja är huvudansvarig för verksamheten och betonar hur viktigt det är att skapa meningsfulla aktiviteter för äldre. 

– Jag tror att alla som har eller har haft en anhörig på ett vårdboende kan känna oro över att den man älskar ska känna sig ensam eller inaktiv. Därför känns det mycket meningsfullt att vi på Folkuniversitetet nu kan nå ut med folkbildning till denna grupp, säger hon.  

Grundtanken är att Folkuniversitetet ska jobba med uppsökande verksamhet på exempelvis träffpunkter och vårdboenden. Något som också ställer nya krav på utbudet.  

– Det kan till exempel handla om att jobba med människor som har demens. Då kan exempelvis musikterapi vara ett erbjudande. Vi har även fått in ett önskemål om att ordna en vårdhund, så nu är jag mitt uppe i en rekrytering av en sådan, berättar Katja Wulff, som redan nu spår att musik kommer vara en mycket eftertraktad aktivitet.  

– Det har redan kommit in flera önskemål om trubadurer med Elvis, schlager och svenska visor på repertoaren. Och det ska vi såklart fixa, avslutar hon.  

Kontaktuppgifter 

Katja Wulff
Katja.wulff@folkuniversitetet.se  
046-19 77 32

Nyckelord

Kontakter

Folkuniversitetet - kunskap förändrar

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela landet. Det är bildat av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella särintressen.

Följ Folkuniversitetet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkuniversitetet

Bubbelhoppa, vardagsortopedi och korruption – vårens föreläsningar är här26.2.2024 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Under snart ett sekel har Folkuniversitetet öppnat upp den akademiska världen för fler. Nu har vårens föreläsningsprogram släppts, och i vanlig ordning är det en blandning av både brett och smalt – forskningsföreläsningar, aktuella samhällsfrågor samt ämnen som är mer tidlösa och allmänbildande. Vårens kioskvältare ser ut att bli föreläsningen om bubbelhoppning, med Emma Stenström från Handelshögskolan!

Framtidens jobb finns i den blåa livsmedelsbranschen20.2.2024 07:02:00 CET | Nyheter

Önskan om ett hälsosammare liv och ökad omsorg om miljön driver livsmedelsbranschen mot ett proteinskifte – en övergång till alternativa proteinkällor som främjar en hållbar och diversifierad produktion. Kunskap om helheten i den blåa livsmedelskedjan är nödvändig. Behovet av ny kompetens har resulterat i YH-utbildningen Verksamhetsutvecklare blåa livsmedel. Christian Vorbeck, VD på Ostrea Aquaculture Sweden AB, har varit med och tagit fram utbildningen tillsammans med Folkuniversitetet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye