Bonnier News

Ny milstolpe passerad – Bonnier News Local över 500 000 prenumeranter

Dela

Över 500 000 personer prenumererar på någon av Bonnier News Locals 47 prenumererade titlar. Den nya milstolpen passerades under helgen.
– Det är otroligt roligt och visar att riktigt bra lokaljournalistik hela tiden lockar nya målgrupper, säger Pia Rehnquist, affärsområdeschef Bonnier News Local.

Pia Rehnquist, affärsområdeschef Bonnier News Local, och Tove Stenquist, chef läsarintäkt Bonnier News Local.
Pia Rehnquist, affärsområdeschef Bonnier News Local, och Tove Stenquist, chef läsarintäkt Bonnier News Local. Foto: Per MIkaelsson och Nicklas Thegerström

Våren 2020 slog Bonnier News ihop Mittmedia, Hall Media och HD-Sydsvenskan till det gemensamma affärsområdet Bonnier News Local. Verksamheten har efter det vuxit ytterligare och består i dag av omkring 50 olika lokala varumärken, från Östersund i norr till Malmö i söder. 

– Antalet prenumeranter har varierat under åren, men har nu passerat ett av de viktiga mål som vi satte upp vid bildandet av affärsområdet, att bli mer än en halv miljon betalande prenumeranter. Att ha tillväxt i antalet prenumeranter över tid är viktigt för att säkra den lokala journalistikens framtid och det är väldigt roligt att vi nu nått det första målet vi satte upp, säger tidigare affärsområdeschefen Mikael Nestius som avgick 1 december.

– Det är inte bara att vi växer totalt som är roligt, utan också att vi ökar antalet prenumeranter under 40 år. Att säkra återväxten av läsare är ett av våra viktigaste mål. Jag är stolt över hur vår journalistik hela tiden utvecklas för att engagera mer och fler, säger Pia Rehnquist.

Under de år som gått har andelen digitala prenumeranter ökat kraftigt. Vid affärsområdets bildande var andelen digitala prenumeranter 37 procent, att jämföra med dagens 52 procent.

I våras lanserade Bonnier News koncernens första bundlade prenumerationsprodukt +Allt, som sedan dess blivit en stor succé. Innan året är slut kommer Bonnier News ha sålt över 150 000 +Allt-prenumerationer och av dessa kommer Bonnier News Local ha sålt 100 000.

– Genom allt mer utvecklade tekniska lösningar och att vi blir allt vassare på att hitta erbjudanden som våra kunder uppskattar, har vi lyckats öka antalet läsare som vill pröva våra titlar och sedan fortsätta prenumerera, säger Tove Stenquist som är ansvarig för Bonnier News Locals läsarintäkter.

Kontakter

Bilder

Tove Stenquist, chef läsarintäkt Bonnier News Local
Tove Stenquist, chef läsarintäkt Bonnier News Local
Ladda ned bild
Pia Stenquist, affärsområdeschef Bonnier News Local
Pia Stenquist, affärsområdeschef Bonnier News Local
Ladda ned bild

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Nya utgivningsdagar på Höglandet förbättrar tidningsbudens arbetssituation27.2.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News Local tar ytterligare steg för att förbättra arbetssituationen för koncernens tidningsbud. Detta genom att utöka antalet distributionsdagar på Höglandet från tre till sex dagar per vecka och på så sätt öka antalet arbetstimmar för buden. Förändringen medför att Smålands-Tidningen och Tranås Tidning byter utgivningsdagar till måndag, onsdag och fredag.

Bonnier News köper HSS Media21.2.2024 08:15:05 CET | Pressmeddelande

Bonnier News köper den österbottniska mediekoncernen HSS Media med tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten. De österbottniska tidningarna kommer att ingå i Bonnier News affärsområde Dagens Nyheter. – HSS Medias tidningar har en nyckelroll för svenskspråkig kultur i Österbotten. Vi tror att Bonnier News och Dagens Nyheter kan skapa goda förutsättningar för en fortsatt utveckling av journalistiken samt en långsiktig utgivning av tidningarna, säger Peter Wolodarski, chefredaktör och affärsområdeschef för Dagens Nyheter.

Växande prenumerationsaffär men minskad vinst för Bonnier News Local 202316.2.2024 09:03:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News Local visar upp en kraftig tillväxt av prenumeranter under 2023 och passerade milstolpen 500 000 kunder. Samtidigt påverkas koncernen av lågkonjunktur, vikande annonsmarknad och extraordinära kostnader för att ställa om verksamheten. Affärsområdets resultat för 2023 är 91 miljoner kronor (Mkr) exklusive extraordinära poster. Efter strukturkostnader och resultatandelar är resultatet 29 Mkr.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye