Vänsterpartiet

Nya viktiga utnämningar i Vänsterpartiet

Dela

Vänsterpartiet har beslutat om flera nya utnämningar i riksdagen. 
Tony Haddou, migrationspolitisk talesperson och ledamot i partistyrelsen, blir riksdagens vice ordförande i Socialförsäkringsutskottet.
- Jag och Vänsterpartiet kommer fortsätta försvara asylrätten och kämpa för ett Sverige som inte splittrar familjer. Jag ser också fram emot att arbeta för en stark sjukförsäkring, ekonomisk trygghet för den som behöver det, och högre pensioner. Det är centrala frågor för Vänsterpartiet.

Nadja Awad, riksdagsledamot sedan 2022, blir ansvarig för äldreomsorgen. 
- Vi måste se till att äldreomsorgen ger omsorg efter behov, vilket kommer bli svårare i och med regeringens nedskärningsbudget som slår hårt mot kommunerna. Vänsterpartiet tänker arbeta lika hårt för äldreomsorgen som våra äldre har gjort under hela sina arbetsliv och som personalen inom äldreomsorgen gör trots dåliga arbetsvillkor och arbetsmiljö, säger Nadja Awad, riksdagsledamot (V)   

Nadja Awad är även ansvarig för bl.a studiemedelsfrågor i Utbildningsutskottet liksom för funktionsrättfrågor i Socialutskottet.

Isabell Mixter blir ansvarig för sjukförsäkringsfrågor utöver för den ekonomiska familjepolitiken i Socialförsäkringsutskottet.

Andreas Lennkvist Manriquez är ny riksdagsledamot efter att Ali Esbati lämnat riksdagen. Andreas Lennkvist Manriquez blir ansvarig för alla frågor i Civilutskottet utöver bostadspolitiken, till exempel familjerätt och konsumenträtt.

Vänsterpartiet har även beslutat att partiets gruppledare i riksdagen, Samuel Gonzalez Westling, blir arbetande ersättare i Konstitutionsutskottet.  

Som tidigare meddelats blir Ida Gabrielsson Vänsterpartiets nya ekonomiskpolitiska talesperson och ny ledamot i Finansutskottet. Hon ersätter därmed Ali Esbati.  

Kontakter

Vänsterpartiets presstjänst:

(Obs går ej att skicka sms)

Tel:070-620 00 64

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye