Svenska Danssportförbundet

Marcio Ratinho blir ny förbundskapten i landslaget i Hiphop

Dela

Svenska Danssportförbundet offentliggör idag att tidigare landslagscoach Marcio Ratinho, har utsetts till ny förbundskapten i landslaget i Hiphop. Tillsammans med coach Mikaela Olsson, kommer han leda landslaget mot nya framgångar. 

Marcio Ratinho, Förbundskapten i Team Sweden Hiphop
Marcio Ratinho, Förbundskapten i Team Sweden Hiphop Renata Kaleta

Marcio (35 år) är en mycket erfaren dansare och artist, med en enorm kärlek till hiphopens dans och själva kulturen. Han har byggt upp ett starkt rykte som soloartist, danslärare och domare under de senaste åren, över hela världen. Hans motto är: “Det handlar inte om hur bra du är utan hur bra du vill bli”. Som känd artist har Marcio vunnit många internationellt prestigefyllda danstävlingar och deltagit i ett flertal TV- och filmproduktioner, bland annat ‘So You Think You Can Dance’ i Portugal.

Mikaela Olsson är landslagets mycket uppskattade coach och hon kommer nu vara en viktig länk under övergångsperioden. Marcio och Mikaela kommer tillsammans ha ansvaret för att stödja och utveckla landslagsdansarna. 

Svenska Danssportförbundets sportchef, Magnus Lampert: 
- Det känns otroligt positivt att Marcio tar över som förbundskapten i landslaget i Hiphop. Hans passion för sporten och viljan att utveckla både sporten och dansarna, är tydlig och imponerande. Det blir spännande och inspirerande att ta landslaget till en ny nivå, tillsammans med Marcio och Mikaela.

Marcio kommenterar sitt nya uppdrag:
- Det ska bli fantastiskt roligt att fortsätta bidra till utveckling av dansarna och även Hiphopen som konstform, som förbundskapten. Jag är tacksam över att få den här möjligheten och vill rikta ett stort tack till tidigare förbundskapten Victor Henriksson, som gett mig förtroendet att leda laget. Jag uppskattar sportchefens förtroende för mig som dansare, ledare och inte minst som samarbetspartner i arbetet med landslaget.

Mikaela Olsson och Marcio Ratinho är den starka och dynamiska duo som kan skapa en utvecklande, inspirerande och stöttande miljö för landslaget.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marcio Ratinho, Förbundskapten i Team Sweden Hihop
Marcio Ratinho, Förbundskapten i Team Sweden Hihop
Ladda ned bild

Vi är Svensk Danssport!

Svenska Dansanssportförbundet är medlemsförbund inom Riksidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté och utvecklar, organiserar och administrerar Sveriges officiella danssport. Dansverksamheten bedrivs i föreningar över hela landet, där 35 000 dansare utövar någon av de 70 dansstilarna.

Internationellt representeras Sveriges av 8 landslag i Team Sweden.
När Team Sweden vinner - vinner Sverige!

Följ Svenska Danssportförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Danssportförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye