Svenska Bangolfförbundet

Svenska Cupen 6-7/1- 2024 Bangolf i Världsklass!

Dela

Helgen 6-7 januari avgörs Svenska Cupen i Bangolf i Landskrona. De bästa klubblagen i Sverige gör upp om medaljerna och många av världens bästa spelare är på plats. Tävlingen spelas i Pulsen Arena på Europabanorna (EB). Tävlingen streamas på Bangolf-TV. Favoriter till gulden är Uppsala BGK eller Skoghall BGK men de utmanas av Tantogårdens BGK samt flera av Skånelagen. Även de bästa juniorerna är på plats. 

Deltagare Svenska Cupen 2024
Deltagare Svenska Cupen 2024

Några av de världsstjärnor som finns på plats och som deltog på VM 2023 är: Carl-Johan Ryner (Uppsala BGK), Karin Olsson (Uppsala BGK), Fredrik Persson (Uppsala BGK), Rikard Lindqvist (Skoghall),  Julia Sjöberg (Skoghall). 

Klubbarna som deltar är:
BGK Jönköping
Gullbergsbro BGK
Kulladals BGK
Asarum BGK
Tantogårdens BGK
BGK Kärnan
Malmö BGK
Olofström BGK
BGK Linjen
Askims BGK
Sjövikens IF
Hjelmsjö BGK

Nyckelord

Kontakter

Lena Lindahl, Generalsekreterare, lena.lindahl@bangolf.se, 073 -04 77 557
Anders Olsson, Sportchef (på plats i Landskrona), anders.olsson@bangolf.se, 073-05 77 563

Bilder

Carl-Johan Ryner och Karin Olsson Guld i mixed på VM 2023
Carl-Johan Ryner och Karin Olsson Guld i mixed på VM 2023
Ladda ned bild
Uppsala BGK 3:a på Champions League 2023
Uppsala BGK 3:a på Champions League 2023
Ladda ned bild

Länkar

Följ Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Champions League finaler i Bangolf spelas i Sverige 2024!6.1.2024 10:59:48 CET | Pressmeddelande

Ännu en stor bangolftävling ska arrangeras i Sverige. Knappt har VM i Uppsala avslutats med stora organisatoriska och sportsliga framgångar för svensk bangolf. Nu är det klart att Svenska Bangolfförbundet i samarbete med BGK Linjen kommer arrangera klubblagens Minigolf Champions League Final i Landskrona stad 2024. Tävlingen kommer spelas mellan den 21 och 23 november på Puls arena. -Det känns naturligtvis jätteroligt att vi så snart får chansen att arrangera ytterligare en stor bangolftävling i Sverige, säger förbundsordförande Mats Söderkvist. -Vi gjorde ett fantastiskt arrangemang i samband med VM i Uppsala och nu får vi chansen att i Landskrona stad ta emot Europas absolut bästa klubblag för Minigolf Champions League Final.

Nytt VM-guld till sveriges herrlag i Bangolf, VM-silver till damerna!24.8.2023 07:40:46 CEST | Pressmeddelande

Det blev en rafflande finalstrid när Sveriges och Tysklands herrlag i den svåra precisionsidrotten Bangolf spelade i ledarboll i den avgörande sista rundan (tävlingen omfattar 6 x 18 hål under två dagar). Med överlägsen marginal höll Sveriges herrar för favorittrycket. VM-guld till det svenska herrlaget i bangolf. VM-silver till damernas lag - och i båda fallen bjöd Tyskland det starkaste motståndet. Nu väntar även kamp om individuella medaljer, mixed och match. Sverige siktar på fler VM-titlar!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye