IKEA

IKEA återkallar USB-laddaren ÅSKSTORM 40W på grund av risk för ytliga brännskador och elektriska stötar

Dela

IKEA uppmanar alla kunder som äger ÅSKSTORM 40W USB laddare mörkgrå, artikelnummer 50461193, att sluta använda den och kontakta IKEA för full återbetalning.

ÅSKSTORM laddare

Säkerhet är högsta prioritet för IKEA och därför återkallas ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå på grund av risk för ytliga brännskador och elektrisk stöt orsakad av slitage på strömkabeln.   

IKEA utvecklar sina produkter med hjälp av ett noggrant riskbedömnings- och testprogram, för att säkerställa att produkterna lever upp till alla tillämpliga lagar och standarder på de marknader där de säljs. Trots detta har vi fått kännedom om att strömkabeln på ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan skadas eller gå sönder efter att ha lindats runt en laddare eller böjts fram och tillbaka efter en längre tids användning. Den skadade kabeln kan leda till ytliga brännskador och elektriska stötar. Därför återkallas ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå.  

ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan identifieras med hjälp av modellnumret ICPSW5-40-1 som finns på etiketten på USB-laddarens baksida. 

ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan returneras till valfritt IKEA varuhus för full återbetalning. Inköpsbevis (kvitto) krävs inte.   

För mer information kontakta IKEA på 0775-700 500.  

IKEA ber om ursäkt för eventuella besvär som denna återkallelse kan medföra.    

Kontakter

Bilder

Laddare ÅSKSTORM
Ladda ned bild
Etikett ÅSKSTORM
ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan identifieras med hjälp av modellnumret ICPSW5-40-1 som finns på etiketten på USB-laddarens baksida.
Ladda ned bild

Om oss

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA-varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 163 miljoner besök under verksamhetsåret 2023. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA lanserar UTSÅDD – nyheter för hemmets husdjur21.3.2024 12:07:56 CET | Pressmeddelande

Nu lanserar IKEA de lekfulla husdjursprodukterna UTSÅDD, som har utvecklats i samarbete med veterinärer, experter på husdjursprodukter och en krävande panel av katter och hundar. Med UTSÅDD vill IKEA förenkla och förgylla livet hemma med husdjur, genom att erbjuda produkter som är lätta att rengöra, tål att användas dagligen och som sömlöst smälter in i hemmet. UTSÅDD säljs på IKEA.se från 21 mars och IKEA Malmö varuhus från 1 april.

IKEA hyllar 60- och 70-talens kreativitet och flower power genom den fjärde lanseringen av kollektionen Nytillverkad12.3.2024 11:00:15 CET | Pressmeddelande

IKEA fortsätter att ta fram älskad design från sitt arkiv, och förbättrar dem för dagens och morgondagens behov. Den fjärde utgåvan av kollektionen Nytillverkad är ännu en blinkning till det förflutna och hyllar 60- och 70-talens anda av flower power, djärvhet och kreativitet. Denna lansering av Nytillverkad kommer att finnas tillgänglig på IKEA i slutet av mars 2024.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye