adidas

ADIDAS PREDATOR - IKONEN ÄR TILLBAKA

Dela

Herzogenaurach, 17 Januari 2024. Som en del av en serie ikoniska silhuetter introducerar adidas den senaste medlemmen i Predator-serien - Predator 24. Med en blinkning till den banbrytande skon som satte ny standard för tre decennier sedan förenar nykomlingen 90-talsnostalgi med dagens krav på prestation, och lyckas på så sätt skapa en fotbollssko för en helt ny generation målskyttar.

Inspirationen fråm originalet är tydligt och det estetiska DNA:t från den första lanseringen av adidas Predator är genomgående. Den har de berömda svarta, vita och röda färgerna men har gjorts djärvare i nyansen. Detta kompletteras av ett adderat gult inslag som ger en modern helhet och sätter Predator 24 på en egen plats i historien. Predator 24 kommer i tre utföranden med en kombination av designfunktioner för att passa olika prisklasser – en snörad, en utan snörning och en klassisk snörad variant med en vikbar plös för de som önskar det absolut mest nostalgia utseendet.

- Predator 1994 satte en ny standard för fotbollsskor, och vad kan vara bättre än att fira 30 år av denna revolutionerande innovation, än att återvända till där allting började. Originalet designades i en helt annan tid och med olika metoder än idag. Detta blev också vår kreativa utmaning och vi ställde oss frågan - ”om Predator 1994 designades idag, för dagens fotbollsspelare, hur skulle den då se ut?" Svaret blev Predator 24. Ett modernt uttryck men med samma iögonfallande design-DNA som gjorde originalet så ikonisk och omedelbart igenkännbar på fötterna hos de största spelarna. Vi är otroligt glada över att fortsätta historien om denna fotbollssko och kan inte vänta på att se nya spelare göra mål och avtryck i fotbollshistorien med dessa på fötterna, säger Sam Handy, VP of Product and Design, adidas.

Produktinformation:

  • CONTROLFRAME 2.0 en lätt bas och hälkonstruktion optimerar greppet för dynamisk rörelse och stabilitet när du träffar bollen.
  • HYBRIDTOUCH 2.0 formgjuten ovansida ger optimal passform och dämpning i viktiga kontaktytor för bästa komfort och en känslig bolltouch.
  • STRIKESKIN strategiskt placerade gummifenor för ökat tillsklag och bättre precision vid skott. 
  • STRETCHABLE LACELESS PRIMEKNIT COLLAR åtsittande passform utan svårigheter att trä skon på foten
  • LIGHTWEIGHT DESIGN – ultralätt desig anpassad för dagens snabba fotboll. Predator 24 är tillsammans med Predstrike den lättaste Predator-skon hittills (gäller Elite-versionen som väger endast 195g i storlek 42)

     

Tillgänglig från och med 16 januari hos utvalda återförsäljare och via https://www.adidas.se/fotboll-skor

Ett urval av spelare som kommer spela i Predator 24; Jude Bellingham, Pedri, Alessia Russo, Kaddidiatu Diani, Gabriel Jesus m.fl.

För mer info, besök adidas.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om adidas i fotboll

Adidas är världsledande inom fotboll. Det är den officiella leverantören av de viktigaste fotbollsturneringarna i världen, såsom FIFA World Cup™, FIFA Women's World CupTM, UEFA European Football ChampionshipTM, UEFA Champions LeagueTM & UEFA Women's Champions LeagueTM. Adidas sponsrar också några av världens bästa klubbar inklusive Real Madrid, Manchester United, Arsenal, FC Bayern München och Juventus. Adidas är också partner till några av de bästa spalrna inklusive Leo Messi, Jude Bellingham, Mohamed Salah, Pedri, Florian Wirtz, Alessia Russo, Paulo Dybala, Lena Oberdorf, Gabriel Jesus, Roberto Firmino, Joao Felix, Serge Gnabry, Manuel Neuer Karim Benzema, Vivianne Miedema, Mary Fowler och Wendie Renard.

Följ adidas

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från adidas

Muslimer i Sverige får expertråd kring fasta och träning inför årets ramadan8.3.2024 06:50:00 CET | Pressmeddelande

Hur klarar man att fortsätta träna och tävla under ramadan, med den fysiska utmaning som det innebär? Det är en fråga som många av Sveriges nästan en miljon muslimer ställer sig just nu. Därför samarbetar Adidas Sverige med namnkunniga träningsexperter som ger tips och råd till fastande muslimer inför och under ramadan, som i år beräknas börja den 10 mars. Bland experterna finns bland annat fysioterapeuten Jacob Gudiol, elitlöparen Mohammadreza Abootorabi och tidigare thaiboxaren Sara Abouzeedan.

ADIDAS TAR HJÄLP AV LUDVIG ÅBERG OCH STINA BLACKSTENIUS FÖR ATT HJÄLPA IDROTTARE ATT HANTERA PRESS I UTSATTA SITUATIONER8.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

adidas presenterar en neurovetenskaplig studie kring de negativa effekterna av press som atleter utsätts för, och huruvida det är några skillnader på idrottare inom elit- och amatörnivå. För att förstå den fysiologiska effekten har adidas samarbetat med ledande sportneuroforskare, neuro11, och studerat bland annat den svenska golfaren Ludvig Åberg och landslagsspelaren Stina Blackstenius, men även Emiliano Martinez, Argentinas landslagsmålvakt och VM-guldmedaljör och Nneka Ogwumike, amerikansk professionell basketspelare. Studien resulterar i en neurovetenskapsdriven guide för idrottare, med handfasta tips kring hur du taktiskt använder tid i basket för att återfå fokus, vilket som är det optimala stället att slå en straff i fotboll och hur du optimerar möjligheten att hitta fokus inför en golfputt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye