MTA Bygg och Anläggning

MTA tar första spadtag med Lomma kommun

Dela

Nu är det dags för byggstart av det nya LSS-boendet på Löddesnäsvägen i Bjärred som MTA Bygg och Anläggning uppför åt beställaren Lomma kommun. Den nya bostaden ska innehålla sex lägenheter där anpassningsmöjligheter och hållbarhet står i centrum.
Den 25 januari klockan 10 arrangeras första spadtag som media hälsas välkomna till.

Rendering av Lomma kommuns kommande LSS-boende. Tillfälle för första spadtag hålls 25/1 kl 10.
Rendering av Lomma kommuns kommande LSS-boende. Tillfälle för första spadtag hålls 25/1 kl 10. Lomma kommun

– Lomma kommun växer, behoven ökar och långsiktigt behövs fler LSS-bostäder i kommunen. Vi vill att alla våra kommuninvånare ska kunna bo kvar i Lomma kommun oavsett förutsättningar, säger Susanne Borgelius, ordförande i socialnämnden i Lomma kommun.

Huset som ska stå klart vid årsskiftet 2024/2025 innehåller sex LSS-lägenheter. Erfarenheter från tidigare LSS-bostäder har gett kommunen lärdomar som ska implementeras i det nya huset. MTA har i uppdrag att att anpassa huset till personerna som bor där och justera efter individens och verksamhetens behov, enligt beställarens önskemål.

Ett hållbart hus
Huset byggs med ett fokus på hållbarhet och efter den svenska miljöcertifieringen Miljöbyggnads Silver. Certifieringen säkerställer genom sexton olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material att byggnaden är bra, både för den som vistas i huset och för miljön. Huset som får en träfasad utrustas med en solcellsanläggning på taket för egen produktion av el.
– Vi har även anpassat husets utformning och placering efter fastigheten så att vi kan spara på så många befintliga träd som möjligt. Runt huset kommer vi att skapa en liten promenadslinga och en gemensam uteplats, säger Erik Jarl, projektledare på Lomma kommun.

På plats vid det första spadtaget 25 januari klockan 10 kommer det att finnas tjänstepersoner och politiker från Lomma kommun samt representanter från MTA Bygg och Anläggning.

Önskar du delta vid det första spadtaget? Väkommen med din anmälan till jenny.dahlstrand@lomma.se

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

MTA Bygg och Anläggning är ett regionalt bygg- och anläggningsföretag med verksamhet i Halland och Skåne. Vi förespråkar arbetsglädje, enkelhet och långsiktighet som utgångspunkt för framgångsrika affärer. Vi är en av Sveriges Bästa Arbetsplatser, med utmärkelsen sedan flera år tillbaka via Great Place To Work.

Följ MTA Bygg och Anläggning

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MTA Bygg och Anläggning

Great Place to Work® utser MTA till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 202419.4.2024 06:05:48 CEST | Pressmeddelande

Bygg- och anläggningsföretaget MTA tar för tionde gången plats på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser™. Rankad som nummer 19 bland stora organisationer, visar MTA en stark dedikation till att skapa en positiv arbetsplatskultur. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work®, som har sammanställt rankingen baserat på resultatet från världens största medarbetarundersökning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye