Moelven

Teodor Hidén ny vd på Moelven Component AB

Dela

Nyligen blev det klart att Teodor Hidén, 30 år, blir ny vd på Moelven Component AB och efterträder Joe Blochel som går i pension. Han tillträder rollen i slutet av mars.

Bild på Teodor Hidén
Teodor Hidén ny vd på Moelven Component AB.

- Det känns hedrande och som en spännande möjlighet att komma tillbaka till och utvecklas i en bransch jag verkligen brinner för. Jag ser fram emot att lära känna de nya kollegorna på både Component och i koncernen, säger Hidén. 
  
Rötter inom värmländskt jord- och skogsbruk

Hidén är civilingenjör och bosatt i Edane med en bred erfarenhet från bland annat sågverk, massa- och tillverkningsindustri. Han är även råvaruproducent som självverksam i egen skog. Under ett par år arbetade han i en bred roll på AB Hilmer Andersson och idag jobbar han som chef för produktionsteknik och underhåll på Swegon i Arvika och ingår där i fabrikens ledningsgrupp.

Efter ett högt antal kvalificerade sökanden blev det Hidén som får ta över ledartröjan på Moelven Component AB.

- Det är en jättespännande rekrytering. Teodor kommer tillföra mycket ny och ungdomlig energi till organisationen. Han är en person med en genuin teknisk bakgrund och erfarenhet och vi ser mycket fram emot att få honom på plats, säger Peter Rockedahl, teknisk direktör på division Timber i Moelven.

Hidén efterträder Joe Blochel som går i pension efter cirka 30 år i bolaget varav 18 år som vd.

Kontakter

Bilder

Bild på Teodor Hidén
Teodor Hidén ny vd på Moelven Component AB
Ladda ned bild

Om oss

Moelven Industrier ASA är en skandinavisk industrikoncern som tillverkar hållbara produkter och tjänster för byggbranschen. I 2022 omsatte koncernen 14,4 miljarder NOK och har cirka 3300 medarbetare. Moelvens 34 produktionsbolag är fördelade på 41 produktionsplatser i Norge och Sverige, och är uppdelat i tre divisioner: Timber, Wood och Byggsystem.

Följ Moelven

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moelven

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye