Hyresgästföreningen Riksförbundet

Marie Linder trygghetsvandrar med Magdalena Andersson i Märsta 22 januari

Dela

Hyresgästföreningen fortsätter kraftsamla kring allas rätt till trygga bostadsområden och börjar året med att bjuda in våra folkvalda politiker till våra trygghetsvandringar. Måndag 22 januari kommer Hyresgästföreningens förbundsordförande trygghetsvandra med Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson i Märsta.

Hyresgästföreningen trygghetsvandrar i Gottsunda. Foto Johannes Svensson.
Hyresgästföreningen trygghetsvandrar i Gottsunda. Foto Johannes Svensson.

Trygghetsfrågan berör alla oss hyresgäster och är en central fråga i Hyresgästföreningens verksamhet. Under november 2023 kraftsamlade hela Hyresgästföreningen med kampanjen Hela Sverige trygghetsvandrar där vi genomförde över 100 trygghetsvandringar i hela landet. Hyresgästföreningen fortsätter satsningen på allas rätt till trygga bostadsområden under 2024 och vi börjar året med att bjuda in politiker till våra trygghetsvandringar. Måndag 22 januari kommer Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder trygghetsvandra med Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson i Märsta.

Det finns möjlighet för medlemmar ur presskåren att delta under trygghetsvandringen. För mer information kring tid och plats kontakta Hyresgästföreningens pressekreterare Gilda Romero: 072-549 11 55 eller gilda.romero@hyresgastforeningen.se 

Kontakter

Bilder

Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder. Foto Gabriel Liljevall
Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder. Foto Gabriel Liljevall
Ladda ned bild

Om oss

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

Hyresgästföreningen välkomnar regeringens beslut om förlängt tillfälligt bostadsbidrag. Vill nu se permanent höjning22.3.2024 09:16:56 CET | Pressmeddelande

I onsdags larmade Hyresgästföreningen, Majblomman, Rädda Barnen och Röda Korset om den tuffa situationen för ekonomiskt utsatta familjer i Sverige. Organisationerna gick fram med fyra gemensamma krav på politiken för att öka dessa familjers möjlighet att tillgodose sina barns grundläggande behov. Ett av kraven var förlängning av det tillfälliga bostadsbidraget. Idag meddelar Tidöpartierna att de vill förlänga det tillfälliga tilläggsbidraget till barnfamiljer med bostadsbidrag till och med den 31 december 2024.

Ny mätning: tuffare ekonomiskt läge för barnfamiljer20.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En ny Sifo-undersökning bekräftar civilsamhällets beskrivning: ett tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer med små ekonomiska marginaler. Undersökningen visar att 4 av 10 ensamstående föräldrar med lägre inkomst har behövt låna pengar för att kunna betala grundläggande utgifter de senaste sex månaderna. 1 av 5 ensamstående föräldrar med lägre inkomst har inte haft råd att äta sig mätt vid något eller flera tillfällen de senaste sex månaderna. Läget för de mest utsatta familjerna är allvarligare än förra året.

Ny rapport. Välkomna på pressbriefing där Rädda Barnen, Röda Korset, Majblomman och Hyresgästföreningen presenterar färska siffror över barnfamiljers ekonomiska svårigheter7.3.2024 08:54:20 CET | Pressinbjudan

Den 19 mars bjuder Hyresgästföreningen, Majblomman, Rädda Barnen och Röda Korset in utvalda medier för att presentera en helt färsk Sifo-undersökning om barnfamiljers ekonomiska situation idag. Undersökningen presenterar siffror på barnfamiljers svårigheter med vardagsekonomin och föräldrars möjligheter att förse sina barn med fritidsaktiviteter, mat, kläder och hur de ser på den ekonomiska situationen. Men också för att berätta hur trycket på våra verksamheter ökat i samband med det tuffa ekonomiska läget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye