Vänsterpartiet

Jonas Sjöstedt och Hanna Gedin toppar Vänsterpartiets EU-lista

Dela

Vänsterpartiet har idag valt sin lista för EU-valet i juni. Jonas Sjöstedt toppar listan, följt av Hanna Gedin.

– Det är ett förtroende jag är glad och hedrad för. EU-valet är viktigt för alla som vill ha en politik för klimatet och trygga jobb. Det blir ett val mellan vänster och höger, säger Jonas Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt är i grunden metallarbetare och har tidigare varit såväl partiledare för Vänsterpartiet som EU-parlamentariker i Bryssel 1995-2006, där han bland annat satt i miljöutskottet.

– Vi har en väldigt stark lista. I EU-valet kan vi se till att det blir mer vänsterpolitik i Sverige och dessutom visa regeringen och Sd att svenska folket inte vill ha dem. Det ser jag fram emot, säger Nooshi Dadgostar.

I december lade valberedningen sitt förslag. Beslutet om listan togs på en valkonferens i Stockholm med ombud från hela landet.

– Vänsterpartister gör verkligen skillnad i EU-parlamentet, för Malmö och Sverige. Vi arbetar konsekvent för eldupphör i Gaza och det är ett arbete jag vill fortsätta driva, säger Hanna Gedin, tvåa på Vänsterpartiets EU-lista.

Hanna Gedin från Malmö arbetar för vänstern i EU-parlamentet och har tidigare varit biträdande partisekreterare. Hon är utbildad i EU-rätt.

Hela Vänsterpartiets EU-lista:
https://www.vansterpartiet.se/nyheter/jonas-sjostedt-och-hanna-gedin-i-topp-pa-vansterpartiets-eu-lista/

Kontakter

Vänsterpartiets presstjänst, 070-620 00 64 (ej sms)

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye