Vänsterpartiet

Jonas Sjöstedt, Hanna Gedin och Carolina Gustavsson från Kiruna toppar Vänsterpartiets EU-lista

Dela

Vänsterpartiet har nu valt sin lista för EU-valet i juni. I topp finns Jonas Sjöstedt, Hanna Gedin och Carolina Gustavsson från Kiruna. 

– Det är ett förtroende jag är glad och hedrad för. EU-valet är viktigt för alla som vill ha en politik för klimatet och trygga jobb. Det blir ett val mellan vänster och höger, säger Jonas Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt är i grunden metallarbetare och har tidigare varit såväl partiledare för Vänsterpartiet som EU-parlamentariker i Bryssel 1995-2006, där han bland annat satt i miljöutskottet.

Carolina Gustavsson från Kiruna står på tredje plats på EU-listan.

- Jag är glad och hedrad över att stå i toppen av listan. EU-valet är viktigt för alla i Sverige och påverkar Norrbotten mycket. Det blir ett val mellan vänster och höger där vi står för klimaträttvisa och trygga jobb. Det ser jag fram emot, säger Carolina Gustavsson.

Hela Vänsterpartiets EU-lista: https://www.vansterpartiet.se/nyheter/jonas-sjostedt-och-hanna-gedin-i-topp-pa-vansterpartiets-eu-lista/

Kontakter

Vänsterpartiets presstjänst:

(Obs går ej att skicka sms)

Tel:070-620 00 64

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye