Radiohjälpen

1,3 miljoner kr till insamlingen för psykisk hälsa

Dela

Drygt 1,3 miljoner kr samlades in under Idrottsgalans och Radiohjälpens insamling ”Idrott är mer än bara idrott”. Gåvorna stöttar projekt för psykisk hälsa genom fysisk aktivitet i Sverige.

”Varmt tack till alla som vill göra skillnad”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen. ”Och stort grattis till Ebba Andersson, årets Jerringprisvinnare”.

Drygt 1,3 miljoner kr samlades in under Idrottsgalan till insamlingen "Idrott är mer än bara idrott". Grattis till vinnaren Ebba Andersson, årets mottagare av Radiosportens Jerringpris. Intäkterna från omröstningen och extra gåvor stöttar arbetet mot psykisk ohälsa, med idrotten som verktyg och via Radiohjälpen. Varmt tack.
Drygt 1,3 miljoner kr samlades in under Idrottsgalan till insamlingen "Idrott är mer än bara idrott". Grattis till vinnaren Ebba Andersson, årets mottagare av Radiosportens Jerringpris. Intäkterna från omröstningen och extra gåvor stöttar arbetet mot psykisk ohälsa, med idrotten som verktyg och via Radiohjälpen. Varmt tack. Bildbyrån

I samband med omröstningen till Radiosportens Jerringpris innan och under Idrottsgalan samt via gåvor från allmänheten inkom sammanlagt 1 311 822 kronor. Insamlingen stöttar föreningar som arbetar för psykisk hälsa med idrotten som verktyg. Var sjätte person i Sverige har nedsatt psykiskt välbefinnande. Var femte person har någon gång fått diagnosen depression. Forskning visar att fysisk aktivitet har en positiv effekt på människors mentala hälsa. Ansökan görs via Radiohjälpens webbplats.

Från tidigare års insamling har flera projekt finansierats, läs mer här.

  • Futebol dá Força Sverige har fått stöd för att stärka tjejer i hela landet genom fotbollsträning och stödsamtal.
  • Rädda Barnen Sverige har fått stöd till idrott/lek för att förbättra den psykiska och fysiska hälsan hos barn med behov av extra stöd. 

Resultat Radiosportens Jerringpris - Ebba Andersson vinnare

  1. Ebba Andersson,
  2. Armand Duplantis,
  3. Daniel Ståhl.

Det har gått att rösta via telefon, Radiosportens webbplats och via SVT:s Duo-app. Vinnaren offentliggjordes under Idrottsgalan och prisutdelare var H.K.H. Prins Carl Philip och Radiosportens Bengt Skött.

Om Radiosportens Jerringpris

Radiosportens Jerringpris delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv. Priset kan erhållas av såväl individ som lag, av aktiv eller ledare och ett obegränsat antal gånger av samma vinnare. Radiosportens redaktion utser kandidaterna som deltar i omröstningen. Vinnaren röstas fram av svenska folket. Radiosportens Jerringpris instiftades 1979 till minne av Sveriges Radio-medarbetaren Sven Jerring.

Så bidrar du till Radiohjälpen insamling

Du kan bidra till Radiohjälpens insamling genom att swisha till 90 19 506, märk din gåva ”Idrott”. Tack!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Grattis årets Jerringpristagare Ebba Andersson! 1,3 miljoner kr samlades in under årets Idrottsgala, till stöd för idrott som verktyg för en stärkt psykisk hälsa i Sverige.
Grattis årets Jerringpristagare Ebba Andersson! 1,3 miljoner kr samlades in under årets Idrottsgala, till stöd för idrott som verktyg för en stärkt psykisk hälsa i Sverige.
Ladda ned bild

Länkar

Om Radiohjälpen

Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål. Sedan 1939 har vi samlat in pengar för att förändra liv och lindra nöd i Sverige och i hela världen. Genom särskilda insamlingar skapar vi gemensam kraft med tydliga mål om förändring. Radiohjälpen samarbetar med professionella och kompetenta partnerorganisationer för att varje insamlad krona ska komma till mest effektiva användning.

Läs om hur Radiohjälpen arbetar 2022 - 2025

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Följ med Kronprinsessan på projektbesök6.6.2024 06:06:00 CEST | Pressmeddelande

Kronprinsessan Victorias fond stödjer projekt för barn och unga som lever med funktionsnedsättning. Ett av projekten drivs av Astma- och Allergiförbundet. Ikväll börjar appellen från besöket att sändas på SVT. "Alla har rätt till en aktiv fritid", säger Kronprinsessan Victoria vid besöket. "Det är så otroligt viktigt att som individ bli stärkt, och också få stimulans och utvecklas. Det önskar vi för alla."

Radiohjälpens anseende högst i mätning30.5.2024 16:37:43 CEST | Pressmeddelande

Den årliga mätningen av organisationers anseende är genomförd. Mätningen visar att Radiohjälpen åter ligger högst, på en delad förstaplats, med ett anseendeindex på 66. "Vårt höga anseende tyder på ett starkt förtroende från allmänheten för Radiohjälpen. Det innebär att vi kan göra ännu mer skillnad där det behövs som mest", säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen. "Vårt stora tack till var och en som engagerar sig genom Radiohjälpen för en mer rättvis värld."

Livsviktigt stöd för Världens Barn26.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika länder gör insamlingen skillnad för barns rätt till hälsa, skola och trygghet. ”Stort tack för det livsviktiga engagemanget, tillsammans gör vi barndomar möjliga”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen som står bakom insamlingen Världens Barn, ihop med svenska civilsamhället och i samordning med Public Service. ”Tack vare allmänhetens gåvor kan vi stötta projekt – där det behövs som mest.”

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye