Trafikverket

Unikt samarbetsavtal – ska utveckla anläggningsbranschen och transportinfrastrukturen

Dela

Trafikverket och Byggföretagen har slutit en avsiktsförklaring i syfte att utveckla anläggningsbranschen och främja en väl fungerande transportinfrastruktur i Sverige.

Catarina Elmsäter-Svärd, VD Byggföretagen och Roberto Maiorana, GD Trafikverket skriver under avsiktsförkaring - för att främja och utveckla anläggningsbranschen och transportinfrastrukturen.
Catarina Elmsäter-Svärd, VD Byggföretagen och Roberto Maiorana, GD Trafikverket skriver under avsiktsförkaring - för att främja och utveckla anläggningsbranschen och transportinfrastrukturen.

Trafikverksmarknaden står för cirka 30 procent av den svenska anläggningsmarknaden och därmed är Trafikverket en stor del av Byggföretagens medlemsföretags vardag och framtid. 

– Trafikverket och Byggföretagens medlemmar är beroende av varandra, tillsammans bidrar vi till samhällsutveckling och är en del i varandras måluppfyllelse och resultat, säger Catharina Elmsäter-Svärd, VD Byggföretagen.

För att lyckas med samarbetet har Trafikverkets och Byggföretagen kommit överens om ett antal ömsesidiga förutsättningar och utvecklingsbehov:

•    Vi behöver vara affärspartners med tillit till varandra
•    Vi behöver ha drivkraftsstimulerande affärsupplägg och affärsgenomförande
•    Vi behöver ge tydlighet och förutsägbarhet
•    Vi behöver ha fokus på att genomföra åtgärder och utveckling på faktabaserad grund
•    Vi behöver fokusera på åtgärder som utveckla kontraktgenomförandena
•    Vi behöver i allt ta ansvar för vårt eget arbete, förhållningssätt och agerande

– Trafikverkets uppdrag är att möjliggöra tillgänglighet i ett hållbart samhälle. Därigenom skapas värde för medborgare och näringsliv. Trafikverket ska också främja produktivitet, effektivitet och innovationer i anläggningsbranschen, samt bidra till branschens utveckling. Som stor beställare av infrastruktur vill vi vara en attraktiv beställare och leverantörernas första val, säger Roberto Maiorana, generaldirektör Trafikverket.

Läs mer om Trafikverket som leverantörens första val
Läs mer om Byggföretagen 

Nyckelord

Kontakter

För mer information

Daniel Ljunglund, direktör inköp och logistik, Trafikverket, 010-123 43 64

Lars Redtzer, chef branschutveckling, Byggföretagen, 08-698 58 53

Ulrika Karlsson, nationell press- mediestrateg, 070-762 39 54

Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Omkörningsförbud på E4 norr om Gävle – för bättre flyt i påsktrafiken25.3.2024 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Påsken står för dörren och därmed även en av årets stora trafikhelger, vilket syns tydligt på E4:an norr om Gävle som en av de mest trafikerade vägarna under påskhelgen när trafikanter ska till och från fjällen. Därför har Trafikverket i samverkan med Polisen även i år beslutat att förbjuda omkörningar mellan Gävle och Tönnebro för att skapa ett bättre flyt i trafiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye