Julbord åt alla!

Dela

Det råder i Malmö stad en olikhet gällande vilka som ges julgåvor och bjuds på julbord eller julmiddag. Vi i Vänsterpartiet anser att det behövs riktlinjer för att detta ska ske på ett rättvist sätt.

Vi vill att det utformas riktlinjer som gör att om förvaltningsledningar och politiker bjuds på julmiddag eller presenter ska alla anställda i respektive förvaltning också bli bjudna och få motsvarande presenter. Vi anser att undersköterskan, läraren, städaren och alla andra anställda är minst lika förtjänade av denna extra uppskattning som förvaltningsledning och politiker.

Anders Skans (V) motionär säger: - Riktlinjerna kan gälla per förvaltning eller för hela staden. Vilken modell som väljs kan diskuteras och vi binder oss inte för en speciell modell, bara att det ska finnas en princip. Alla är lika värda uppskattning, det gäller att ha en rättvis princip, avslutar Anders Skans

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Uppmärksamma den 15 mars - FN:s dag mot islamofobi15.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande

FN:s generalförsamling fattade år 2022 beslut om att låta den 15 mars vara en internationell dag för att bekämpa islamofobin. Redan nu arrangerar Malmö stad tillsammans med civilsamhället ett uppmärksammande av den 15 mars. Vänsterpartiet anser dock att det är av vikt att genom politiskt beslut fastställa att Malmö stad årligen skall erkänna och uppmärksamma den 15 mars, oavsett politiskt styre.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye