Hallstahammars kommun

Missa inte ”En resa över Östersjön”

Dela

I februari kommer den nationella utställningen "En resa över Östersjön" till Hallstahammar. Utställningen presenterar modern finländsk barnbokskonst och har tagits fram av Finlandsinstitutet. Missa inte att se den i konsthallen på Kulturhuset i Hallstahammar mellan den 6-27 februari.

En resa över Östersjön, Janne Riikonen/Finlandsinstitutet.
En resa över Östersjön, Janne Riikonen/Finlandsinstitutet.

Utställningen riktar sig i första hand till barn i åldern 4-10 år samt barn­familjer, men utställningen vänder sig också till en litteratur- och konstintresserad allmänhet. Missa inte denna unika ut­ställning som presenterar modern finländsk barnbokskonst!

Utställningen är öppen för allmänheten vardagar kl. 10-17 och lördagar kl. 10-14.

- Jag hoppas verkligen att många av våra invånare, både unga och äldre, hittar till denna fantastiska utställning. Jag har tjuvkikat och blivit så berörd; av uttrycket i utställningen men också av de olika illustrationerna, samt förstås varje berättelse i sig. Och att man lagt till det interaktiva, att besökaren själv deltar och skapar. Sedan har vi även delar som vi själva kommit på, men dessa vill jag inte avslöja här. Det får bli en överraskning för besökaren på plats, säger Sanna Kivimaier, samordnare för finskt förvaltningsområde i Hallstahammars kommun.

Särskilda visningstillfällen för förskolorna i Hallstahammar

Förskolorna i Hallstahammar har speciella visningstider då förskolebarnen tillsammans med sina pedagoger får besöka utställningen, utforska bokskatten och upptäcka det fantastiska i bildens och ordens lekfulla möjligheter, samtidigt som barnen lockas in i det egna skapandet.

Här finns övningar i en variation av bild-, ord- och fantasilek, berättande och viss dramalek. Till några övningar vävs också finskan och svenskan in för att uppmärksamma våra länders båda språk.

I utställningen presenteras tio barnböcker i suggestivt upplysta koffertar och mitt i utställningen står en sittbänk med ett läsljus där besökaren kan titta i de olika böckerna som presenteras i koffertarna.

Till utställningen hör också ett pedagogiskt material. För att bredda upplevelsen ytterligare har Hallstahammars kommun genom en arbetsgrupp bestående av kommunens barn­bibliotekarie Anna Johansson, kulturutvecklare Åsa Lundqvist, språkpedagog Gunilla Lindqvist och samordnaren för finskt förvaltningsområde Sanna Kivimaier lagt till fler inslag som associerar till hav och vatten.

 Välkomna med på ”En resa över Östersjön” – en resa som så många redan gjort och som många kommer att göra i framtiden!

Mer information om utställningen hittar du bland annat på https://www.hallstahammar.se/resa-over-ostersjon

Nyckelord

Kontakter

Sanna Kivimaier, samordnare för finskt förvaltningsområde i Hallstahammars kommun, 0220-240 05 eller sanna.kivimaier@hallstahammar.se
Åsa Lundqvist, kulturutvecklare, Hallstahammars kommun, 0220-241 14 eller asa.lundqvist@hallstahammar.se

Bilder

QR-kod till mer information om En resa över Östersjön
QR-kod till mer information om En resa över Östersjön
Ladda ned bild

Länkar

Hallstahammars kommun

Vår vision är att vara en kommun där allt är enkelt och nära, där nytänkande och kreativitet är självklart. Vi visar ansvar och engagemang för att kunna skapa ett bättre samhälle och miljö för kommande generationer. I Hallstahammar hittar du det goda livet i storstadens närhet, oavsett om du bor här, driver företag, arbetar i kommunen eller bara är här på tillfälligt besök.

För dig som vill besöka Hallstahammar hälsar vi dig varmt välkommen till en plats där du kan uppleva historia från Gustav Vasa till industrisamhälle samtidigt som upplevelser och aktiviteter alltid är nära för alla åldrar. 

Följ Hallstahammars kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hallstahammars kommun

Årets vinnare i Guldyran i Hallstahammar19.4.2024 08:45:00 CEST | Pressmeddelande

Varje år hyllas företag och medarbetare som utmärkt sig positivt i Hallstahammars kommun vid den årliga Guldyran. Guldyran är ett samarbete mellan Vi i Hallsta och Hallstahammars kommun för att lyfta fram och hylla företag och medarbetare som utmärkt sig i olika kategorier under året. Många av kommunens företag var närvarande vid årets Guldyra som ägde rum igår, den 18 april på Åsby Hotell och konferens i Hallstahammar.. Hallstahammars kommun och Vi i Hallsta gratulerar alla nominerade och vinnare!

Ny näringslivsstrategi antagen av Hallstahammars kommun21.2.2024 08:59:58 CET | Pressmeddelande

Nu har Kommunfullmäktige i Hallstahammar antagit näringslivsstrategi 2031. Strategin har tagits fram av kommunens förvaltningar i nära samverkan med det lokala näringslivet och de förtroendevalda. Målet med näringslivsstrategin är att bidra till att Hallstahammar är en attraktiv kommun för näringsidkare, där det både finns goda förutsättningar för existerande företag att växa och utvecklas och för nya företag att etablera sig i kommunen.

Alla kan behöva en ny kompis!19.2.2024 08:18:35 CET | Pressmeddelande

Alla kan behöva en ny kompis! Inom LSS-verksamheten finns det ofta ett stort behov av nya kontaktpersoner till personer som har någon form av funktionsnedsättning. Ett nytt recept som verkar ge goda resultat är Hallstahammars kommuns rekryteringskampanj "Bli någons kompis" som gett åtta intresseanmälningar till att bli nya kontaktpersoner. Kampanjen har gett gensvar runtom i kommunen och har även uppmärksammats av Myndigheten för delaktighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye