Svensk Innebandy

Sveriges U19-damer föll i finalen av Polish Cup

Dela

Sverige fick det tufft i finalen av Polish Cup. Tjeckien besegrade blågult med 8-5. Lagets nästa samling är U19-VM i maj.

Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy
Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

Sveriges U19-damer föll i den avslutande finalen på Polish Cup. Tjeckien skapade sig ett tidigt målmässigt övertag som de inte släppte.

Slutresultatet skrevs till 8-5 i Tjeckiens favör.

– Det var en tuff match. Tjeckien gör det väldigt bra och löser vår press på ett bra sätt. De får många spelvändningar till följd av att de har skickliga backar som spelar sig ur vår press plus att vi kanske inte riktigt är så skarpa som vi vill vara, säger förbundskapten Christoffer Suominen.

– De skaffar sig ett målmässigt övertag tidigt i matchen som blir avgörande i slutet. Vi gör en del taktiska förändringar i laget, men som matchen ser ut är det inget att säga utan Tjeckien var bättre än oss idag.

U19-damernas nästa samling är i maj när det är dags för U19-VM i Finland. Att avsluta Polish Cup med en förlust kan vara nyttigt för laget inför guldjakten som väntar, menar Suominen.

– Det var en bra match att få inför VM. Vi kan dra väldigt stor nytta av den här förlusten och jobba vidare och göra det bättre nästa gång. Det är första förlusten vi har, tidigare har vi lyckats vända matcherna men nu blir det så tydligt att vi måste upp på hästen igen och göra en bättre insats.

Blågult lämnar Polen med tre vinster och en förlust. För förbundskapten Christoffer Suominen var det här ett läger med många bra besked.

– Vi är otroligt nöjda med spelarnas inställning, deras professionalitet, deras energi. Vi har hela tiden pratat om den här grupprocessen som är viktig för oss. Spelar man i vårt landslag så är det viktigt att man köper sin roll i laget och hjälper till att göra andra bättre. Där har vi kommit långt, det här har varit det bästa lägret på det sättet.

Matchfakta
Sverige-Tjeckien 5-8 (1-5, 0-0, 4-3)

Första perioden
0-1 (00.56) Lucie Baldreichova (Andrea Breska)
1-1 (02.42) Ellen Lundin (Moa Kareståhl)
1-2 (07.55) Barbora Fackova (Lucie Baldreichova)
1-3 (13.17) Karolina Klubalova (Eliska Svrckova)
1-4 (16.29) Nela Sikorova (Karolina Liskovcova)
1-5 (19.32) Anna Bruchackova (Linda Fuchsova)

Andra perioden
-

Tredje perioden
1-6 (02.27) Anna Bruchackova (Valentyna Zerzanova)
2-6 (04.41) Ebba Johansson (Thea Ernberg)
3-6 (08.47) Nathalie Gustafsson (Elin Dominicus)
4-6 (16.28) Livia Svartvadet (Nathalie Gustafsson)
4-7 (19.22) Karolina Klubalova (Anna Bruchackova)
5-7 (19.46) Thea Ernberg (Livia Svartvadet)
5-8 (19.51) Lucie Baldreichova

Nyckelord

Kontakter

Christoffer SuominenFörbundskapten, U19-damlandslaget

Tel:0730-288020

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye