Malmövänstern har ny ordförande!

Dela

Under lördagen genomför Vänsterpartiets största partiförening, Vänsterpartiet Malmö, sitt årsmöte. Verksamhetsplan, budget, val av ny styrelse och ordförande är några av punkterna det beslutas om. 

Deltagare på Vänsterpartiet Malmös årsmöte. Foto: Sofie Valfridsson
Deltagare på Vänsterpartiet Malmös årsmöte. Foto: Sofie Valfridsson

- Jag är oerhört stolt och glad över medlemmarnas förtroende. Det är en stor ära att få vara ordförande för Vänsterpartiets största partiförening, säger Tove Karnerud som just valts till ordförande för Vänsterpartiet Malmö. 

Tove har tidigare varit ordförande för Malmö Pride och har ett långt engagemang i till exempel asylrättsrörelsen, Palestinarörelsen och Vänsterpartiet. 

- I den politiskt dystra tid vi lever i är allt motstånd viktigt, livsviktigt. Som ordförande kommer jag självklart ha stort fokus på den politiska kampen, men också på organisering, engagemang och struktur. Tillsammans kan vi göra skillnad i människors vardag. Gemensamt kan visa stark internationell solidaritet. Jag ser fram emot ett år fylld av kamp och aktivism, avslutar Tove Karnerud

Övriga personer valda till styrelsen är: 

Ordinarie ledamöter:

Alex Fuentes (omval), Alexander Bergquist (omval), Fanny Rosberg, Halimo Nuur (omval), Nabeela Ali, Orwa Kadoura (omval), Pål Brunnström (omval), Reman Rahman, Richard Olsson (omval), Ulrika Mårtensson

Ersättare:

Kajsa Hedberg, Andrea Iossa, Martin Sjöstrand 

Kontakter

Bilder

Tove Karnerud, nyvald ordförande i Vänsterpartiet Malmö
Tove Karnerud, nyvald ordförande i Vänsterpartiet Malmö
Ladda ned bild

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Uppmärksamma den 15 mars - FN:s dag mot islamofobi15.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande

FN:s generalförsamling fattade år 2022 beslut om att låta den 15 mars vara en internationell dag för att bekämpa islamofobin. Redan nu arrangerar Malmö stad tillsammans med civilsamhället ett uppmärksammande av den 15 mars. Vänsterpartiet anser dock att det är av vikt att genom politiskt beslut fastställa att Malmö stad årligen skall erkänna och uppmärksamma den 15 mars, oavsett politiskt styre.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye