Region Jönköpings län

Sex miljoner till upprustning av Smålandsleden

Dela

Region Jönköpings län har beviljats drygt sex miljoner kronor i stöd för en investering i Smålandsleden. Medel kommer från EU:s landsbygdsprogram via Tillväxtverket som hanterar stödet. Projektet innefattar investeringar i alla länets tretton kommuner och är en viktig insats för länets plats- och destinationsutveckling.

DAYFOTOGRAFI

Smålandsleden sträcker sig genom länets alla tretton kommuner och är sammantaget 90 mil lång. Det beviljade stödet ska gå till förbättrad märkning, nya ledentréer, informationsskyltar, vindskydd, grillplatser, bänkar, toaletter och spänger. Investeringen i leden skapar förutsättningar för att öka turismen samtidigt som det ger goda förutsättningar för entreprenörer längs med leden att nyttja den i sin marknadsföring och produktutveckling.

- Utveckling av länets system av vandringsleder är viktig ur flera olika perspektiv, både för de som bor i länet, men även för de som besöker oss. Genom detta följer vi länets nya besöksnäringsstrategi där vi på ett hållbart sätt utvecklar besöksmål och skapar möjlighet för både länsbor och turister att uppleva den vackra småländska naturen, säger Kerstin Hammar (M), regionråd och ordförande i nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet.

Initiativet kommer från länets kommuner och varje kommun har pekat ut sina specifika behov. Region Jönköpings län är samordnare för arbetet med Smålandsleden medan det är länets kommuner som står för de lokala insatserna.

- Att få projektet beviljat ger en rejäl vitamininjektion för alla inblandade. Dessa nationella medel tydliggör att det krävs flera nivåer av samverkan för att hitta en långsiktig hållbar lösning på ledutveckling i Sverige. Smålandsleden är en pusselbit, där kommunerna har den verkliga nyckelrollen medan vår roll är att stötta dem i deras arbete, säger Lisa Bergström, utvecklare regionalt friluftsliv, Region Jönköpings län.

Projektet pågår under ett år och ska vara klart 28 februari 2025.

För mer information kontakta:

Lisa Bergström

Utvecklingsledare regionalt friluftsliv i Jönköpings län
lisa.bergstrom@rjl.se
072 -208 79 05

Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Rachel De Basso utvald av EU-kommissionen att tala på Brysselkonferens4.4.2024 09:03:43 CEST | Pressmeddelande

EU-kommissionen har valt ut Rachel De Basso för att delta och tala på Cohesion Forum i Bryssel som pågår den 11-12 april. Konferensen har fokus på EU:s regionalpolitik och hur de beslut som tas på EU-nivå påverkar den regionala utvecklingen i medlemsstaterna. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska tala och Rachel De Basso kommer som enda svenska talare vara en röst för svenska regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye