Bonnier News

Ännu ett starkt resultat för Dagens Nyheter 2023

Dela

Trots en skakig omvärld med stor ekonomisk oro gör Dagens Nyheter återigen en vinst på över 200 miljoner kronor.
– Ett bra resultat är vår bästa garanti för vårt fortsatta journalistiska oberoende och möjliggör ytterligare investeringar i journalistiken, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Peter Wolodarski, affärsområdeschef och chefredaktör, Dagens Nyheter.
Peter Wolodarski, affärsområdeschef och chefredaktör, Dagens Nyheter. Foto: Per Mikaelsson

Dagens Nyheter fortsätter att gå väldigt starkt, till stor del tack vare ett växande antal digitala prenumeranter. Den totala vinsten för DN 2023 landade på 220 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 240 miljoner kronor året innan. Det totala antalet prenumeranter var vid årets slut 379 000.

– Att läsarna är beredda att betala för DN:s journalistik är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att granska makten och sätta ljus på det som påverkar vårt samhälle, säger Peter Wolodarski.

Under året har affärsområdet Dagens Nyheter, som förutom DN också innefattar barn- och ungdomstidningen Kamratposten, vuxit i och med förvärvet av Finlands största svenskspråkiga tidning Hufvudstadsbladet samt lokaltidningarna Västra Nyland och Östnyland.

– Hufvudstadsbladet gick förra året framåt på en marknad i motvind. Vi är stolta över resultatet och hur vi på kort tid kunnat få till ett nära samarbete mellan HBL och DN, säger Peter Wolodarski.

Kontakter

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Bonnier News lanserar podden Krimstad – kända kriminalfall från hela Sverige9.4.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dag är det premiär för Bonnier News nya podcast Krimstad, som utifrån ett lokalt perspektiv berättar om några av de senaste årens mest uppmärksammade kriminalfall. Krimstad skapas av lokaltidningsreportrarna som var med och bevakade fallen. – I Krimstad kan vi förena kraften i den lokala närheten med möjligheten att sprida dessa historier till fler, säger Viktor Ahldén, producent i centrala poddteamet på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye