Jönköpings kommun

Co-workingfredagar blir ny mötesplats på Visingsö

Dela

Jönköpings kommun startar co-working på Visingsö. På fredagar öppnas en ny mötesplats för att erbjuda möjligheter till nätverkande, inspiration och attraktiv arbetsmiljö för boende, företagare och personer som arbetar på ön.

Bengt Svensson, Visingsörådet, Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande och Elenore Petersson, näringslivsutvecklare landsbygd Jönköpings kommun inviger co-workingfredagar på Visingsö.
Bengt Svensson, Visingsörådet, Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande och Elenore Petersson, näringslivsutvecklare landsbygd Jönköpings kommun inviger co-workingfredagar på Visingsö.

- Kommunfullmäktige har behandlat en studie om Visingsö och bland annat sett behov av attraktiva mötesplatser för yrkesverksamma. Genom detta projekt hoppas vi bland annat utveckla starkare nätverk och underlätta för möjligheten att arbeta på distans, säger Ann-Marie Nilsson (c), kommunstyrelsens ordförande.

Under våren är co-workingen öppen varje fredag, mellan 16 februari och 31 maj. Lokalerna finns hos Wisingsö Hotell & Konferens, mitt på ön. Det finns plats för såväl för den som vill sitta i lugn och ro eller för den som vill jobba i ett socialt sammanhang. Vid ett flertal tillfällen kommer även frukostevent riktade till näringslivet på ön att arrangeras, med gästföreläsare från exempelvis Science Park, Destination Jönköping med flera.

- Vi ser fram emot att vara en del av den här satsningen och att tillsammans med kommunen kunna utveckla en mötesplats för oss som arbetar och driver företag på Visingsö. Vi kommer uppmuntra våra medlemmar att nyttja den här möjligheten, säger Sara Lantz, ordförande Visingsö Näringslivsförening.

Co-workingfredagarna på Visingsö är ett projekt som Jönköpings kommun genomför med finansiering från det kommunala anslaget för landsbygdsutveckling. Projektet kommer att pågå under 2024 och utvärderas tillsammans med berörda aktörer mot slutet av året.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye