Linköpings kommun

Skärpt kontroll och uppföljning av äldreomsorgen

Dela

Nu skärper Linköpings kommun uppföljningen inom äldreomsorgen. Syftet är att säkerställa att uppdrag och avtal följs och att vården och äldreomsorgen håller en hög och jämn kvalitet.

De senaste åren har brister inom äldreomsorgen uppmärksammats inom såväl kommunal som privat regi. Senast hos Attendo i Lambohov, efter att det framkommit brister i bland annat larmhanteringen.

– Under mitt första år som ordförande har jag följt med många medarbetare under deras arbetspass. Det jag har sett är en överlag bra vård och äldreomsorg. Samtidigt kan jag konstatera att kvaliteten är för ojämn och lägstanivån för låg. Så kan vi inte ha det, säger Jonatan Hermansson (S), vård- och äldreomsorgsnämndens ordförande.

På vård- och äldreomsorgsnämndens sammanträde den 15 februari kommer nämnden ge vård- och omsorgsdirektören i uppdrag att skärpa uppföljningen och säkerställa nödvändig kompetens för detta. Uppdraget omfattar även att återkomma med förslag på skärpta och förtydligade krav inför nya avtal.

– Att Linköping har en god vård och äldreomsorg står högt på Tillsammans för Linköpings agenda. Då är det av yttersta vikt att vi snabbt upptäcker brister och att vi också har kraftfulla sanktioner att ta till gentemot utförare som inte sköter sig. Oavsett om verksamheten bedrivs i kommunal eller privat regi är det jag och vård- och omsorgsnämnden som ytterst är ansvariga för kvaliteten, säger Jonatan Hermansson (S).

Kontakter

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye