Värmdö Kommun

Hemställan skickad till Trafikverket

Dela

Värmdö kommun har skickat in en hemställan om omgående trafiksäkerhetsåtgärder på Farstabron, väg 222, Värmdö kommun.

Det har under kort tid skett två allvarliga olyckor på Farstabron, väg 222 i Värmdö kommun. En av olyckorna med dödlig utgång. Flertalet tillbud har även skett öster om det östra brofästet, där fordon som kör i riktning mot Värmdö har kommit in på motsatt sida, det vill säga mot mötande trafik. På Farstabron klassas vägens säkerhetsstandard som låg, den lägsta nivån enligt Trafikverkets fyrgradiga skala.

Det är känt sedan tidigare att Trafikverket planerar förbättringar av körsträckan, men planeringen ligger på lång sikt. I hemställan som nu skickats till myndigheten efterfrågas förbättringar inom en snar framtid, för att öka säkerheten.

– Vi kräver att Trafikverket gör trafiksäkerhetsåtgärder här och nu på bron innan fler allvarliga olyckor sker. Vi får många synpunkter på bristande skyltning, att de små vikbara stolparna som ska separera körfälten är i dåligt skick eller helt saknas bland annat, säger Carl Kangas, kommunstyrelsens ordförande.

Kommundirektör Cecilia Lejon håller med.

– Trafiksäkerhet ska vara en självklarhet för värmdöborna. Vi ser fram emot att skyndsamt få svar från Trafikverket, säger Cecilia Lejon, Värmdös kommundirektör.

Hemställan skickades under tisdagen, 13 februari och Värmdö kommun inväntar svar från Trafikverket.

Hemställan i sin helhet är bifogad.

Kontakter

Dokument

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdös företagare är nöjda med kommunens service24.4.2024 12:26:19 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun får höga betyg för sin myndighetsservice till företagare, vilket framgår av SKR:s "Öppna jämförelser Företagsklimat" som publicerades idag 24 april. I den nationella kvalitetsmätningen fick kommunen ett Nöjd Kund Index (NKI) på 74 för år 2023, vilket är en ökning från föregående års index på 73. Värmdö kommun vill öka långsiktigt och arbetar målmedvetet för ett stärkt företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye