Värmdö Kommun

Nytt Liv för Runda Huset: En Levande Arena för Unga i Gustavsberg

Dela

Under en pressträff presenterades Runda husets framtid. I hjärtat av Gustavsberg planeras det för en spännande förändring när Runda huset blir en levande arena för unga. Med ett tydligt fokus på att skapa meningsfulla erfarenheter och meningsfull fritid för invånare i Värmdö, blir detta initiativ ett viktigt steg mot social hållbar utveckling.

Runda huset, som för närvarande hyrs av Kultur och fritidskontoret, fungerar som en mötesplats för unga och är samlokaliserat med Kultur och bibliotek. När Kultur och Bibliotek flyttar till det nya Värmdö Kulturhuset, strävar Kultur och fritidskontoret efter att göra Runda huset till en pulserande plats för främjande verksamhet.

- Vi vill skapa ett multifunktionellt hus med målbilden att det ska bli ett hus ”som har tänt från morgon till kväll”. Det är något som vi upplever starkt skulle bidra till känslan av trygghet i Gustavsberg, säger Miranda Ahlers (C), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Ledorden för detta initiativ är jämlikhet, inflytande, medskapande och mobilitet. Målet är att skapa en levande arena som inkluderar och välkomnar en bred representation av invånare i Värmdö, med fokus på att erbjuda dem möjligheten till meningsfulla och positiva upplevelser.

Arbetet kommer att påbörjas med att samlokalisera olika verksamheter i Runda huset och skapa förutsättningar för en levande plats under stora delar av dagen och kvällen. De första stegen inkluderar Kultur och fritids enheter Ung i Värmdö och Kulturskolan, som kommer att erbjuda öppen ungdomsverksamhet och expertis inom kulturskoleverksamheten. Planen är att öppna upp redan från augusti och samtidigt inleda dialoger med andra aktörer som kan bidra till husets dynamik.

- Att levandegöra Runda huset ger goda förutsättningar till ett tryggt och inkluderande sammanhang i Gustavsbergs centrum för alla barn och unga i kommunen, säger Lena Hellström, chef Kultur- och fritidskontoret.

Detta initiativ är inte bara en möjlighet att ge unga en plats för kreativitet och delaktighet utan ligger också i linje med Värmdö Vision 2030, särskilt under inriktningsmål om hållbar välfärd och inriktningsmål om jämlika och trygga livsvillkor för invånarna. Genom att skapa synergier med Musikens hus, Runda huset och Värmdö kulturhus, förväntas detta projekt inte bara berika området utan också bli en modell för socialt engagemang och samarbete.

Kontakter

Bilder

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdös företagare är nöjda med kommunens service24.4.2024 12:26:19 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun får höga betyg för sin myndighetsservice till företagare, vilket framgår av SKR:s "Öppna jämförelser Företagsklimat" som publicerades idag 24 april. I den nationella kvalitetsmätningen fick kommunen ett Nöjd Kund Index (NKI) på 74 för år 2023, vilket är en ökning från föregående års index på 73. Värmdö kommun vill öka långsiktigt och arbetar målmedvetet för ett stärkt företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye