Värmdö Kommun

Värmdö gör starkt resultat trots svårt omvärldsläge

Dela

Idag släpps årsredovisningen för Värmdö kommun 2023. Det har varit ett historiskt utmanande år för landets kommuner och regioner med hög inflation och kostnadskris utöver ett oroligt omvärldsläge. Värmdö gör trots det ett starkt resultat på 3,6 procent i överskott. 

Kommunens resultat uppgår till 103 miljoner kronor verksamhetsåret 2023. Den kommunala koncernen, dvs. kommunen tillsammans med de kommunala bolagen, redovisar ett sammanlagt resultat på 114 miljoner kronor. 

- Att Värmdö lyckas göra ett starkt resultat i en ekonomiskt orolig tid har varit möjligt genom att vi tillsammans tagit ansvar. Det gångna året har inneburit många tuffa prioriteringar med fokus på att leverera på kommunens kärnuppdrag. Jag vet att det har krävt sina ansträngningar i verksamheterna och för det vill jag rikta ett varmt tack till alla medarbetare, säger kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas (S).

I mål och budget för 2023 sattes ett resultatmål på 1 % för året. Samtidigt har kommunen ett långsiktigt övergripande mål om att ha en resultatnivå på 4% 2030. Årsbokslutet för 2023 visar nu ett resultat på 3,6 %. 

- Värmdö har länge varit en starkt växande kommun med behov av flertalet långsiktiga investeringar i välfärden. Ska vi ha råd att göra de investeringar som krävs framåt med är ett positivt ekonomiskt resultat viktigt, säger tillförordnad kommundirektör Kerstin Andersson.

Förutom kommunens ekonomiska resultat sammanfattar årsredovisningen även det gångna årets arbete och händelser av särskild vikt i nämnderna och dess verksamheter. Flera av kommunens resultatmål bedöms nås, däribland goda uppväxtvillkor för barn och unga.

- Under året har vi trots det utmanande läget lyckats tagit rejäla steg i vår nya riktning för kommunen, att tillsammans med näringslivet och civilsamhället utveckla Värmdö till en hållbar skärgårdskommun med ledande skolor och en tryggare omsorg. Det arbetet fortsätter under 2024, säger kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas (S).

Formellt beslut om årsredovisningen tas först på kommunstyrelsens möte den 10 april och därefter i kommunfullmäktige.

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdös företagare är nöjda med kommunens service24.4.2024 12:26:19 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun får höga betyg för sin myndighetsservice till företagare, vilket framgår av SKR:s "Öppna jämförelser Företagsklimat" som publicerades idag 24 april. I den nationella kvalitetsmätningen fick kommunen ett Nöjd Kund Index (NKI) på 74 för år 2023, vilket är en ökning från föregående års index på 73. Värmdö kommun vill öka långsiktigt och arbetar målmedvetet för ett stärkt företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye