Kungliga Operan

Blue hour - Kungliga Hovkapellet tolkar Cornelis Vreeswijk

Dela

Kungliga Hovkapellet bjuder publiken på två lördagskvällar under våren där man får uppleva orkesterns musikaliska bredd i en ny form i den vackra Guldfoajén. Nu på lördag, den 17 februari, är temat Cornelis Vreeswijks visskatt.

Kungliga Hovkapellet i Guldfoajén.
Kungliga Hovkapellet i Guldfoajén. Foto: Kungliga Operan/Carl Thorborg

Cornelis! Cornelis! Cornelis!

Guldfoajén, 17 februari kl 19.00

Sångaren och skådespelaren Nils Närman Svensson bjuder på ett svettigt och känslofyllt program med sånger av Cornelis Vreeswijk. Tillsammans med hovkapellisterna Aleksander Sätterström, Anders Öberg och Mikael Nilsson tar de publiken med på en resa som doftar country, folk, visa, punk och estradpoesi.

Medverkande:

Nils Närman Svensson SÅNG
Aleksander Sätterström VIOLIN
Anders Öberg KONTRABAS
Mikael Nilsson SLAGVERK

Nils Närman Svensson är sångare och skådespelare som medverkat i produktioner på bl.a. Riksteatern, Kulturhuset Stadsteatern, Malmö Opera, Göteborgsoperan, Chinateatern och Helsingborgs stadsteater. På tv har han synts i bl.a. SVT:s Saltön. Trots ett flertal stora musikalproduktioner i bagaget så är det med sin kvartett som han trivs allra bäst och tolkar gärna Cornelis, Viktor Jara och Vysotskij.

Blue Hour äger rum vid två tillfällen under våren 2024, förutom den 17 februari även den 4 maj. Här får publiken chansen att få en helt annan musikupplevelse på Kungliga Operan, med det som ligger hovkapellisterna varmt om hjärtat. Det kan vara alltifrån jazz till favoriter ur den klassiska repertoaren, ackompanjerat av sorl från baren.

Kontakter

Bilder

Kungliga Hovkapellet i Guldfoajén.
Kungliga Hovkapellet i Guldfoajén.
Ladda ned bild

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye