Västtrafik

Västtrafiks butik i Borås stänger

Dela

Från den 1 mars stänger Västtrafik sin butik i Borås. Anledningen är få besökare. Några meter bort, i samma byggnad står Västtrafiks försäljningsombud Pressbyrån redo att hjälpa resenärer med deras biljettköp.

Västtrafikbutiken i Borås stänger 1 mars.
Västtrafikbutiken i Borås stänger 1 mars. Foto: Eddie Löthman

I dag köper cirka 90 procent av Västtrafiks resenärer sina biljetter i appen Västtrafik To Go. Bara 1 procent av Västtrafiks biljetter säljs i butikerna och Boråsbutiken är inget undantag. Antalet besökare är lågt och den 1 mars stänger därför butiken.

– Vi möter kundernas alltmer digitala vanor samtidigt som vi tar ansvar för att våra skattemedel används på ett sätt som kommer fler resenärer till nytta, säger försäljningschef Karin Wadmark.

Finns flera försäljningsombud 

Det finns sedan tidigare sju försäljningsombud i Borås dit resenärer som vill köpa biljetter kan vända sig, bland annat Pressbyrån på centralstationen, Södra Torgkiosken samt Pressbyrån på Lasarettgatan. Hos ett försäljningsombud kan resenären ladda eller skaffa ett Västtrafikkort med period- och dygnsbiljetter samt kontoladdning. 

Ett försäljningsombud kan ge råd om vilken biljett som passar bäst för deras resor och se vilket saldo resenärer har på sitt kort samt skriva ut giltighetsbevis och ta emot värdecheckar. För andra frågor är kunder varmt välkomna att kontakta Västtrafiks kundservice via telefon, chatt och mejl. Det finns också ett telefonnummer för de kunder som har frågor om tillgängligheten för sin resa. Där svarar personal som är utbildade i just i tillgänglighetsfrågor.  

Nio av tio butiker i Västra Götaland stängs 

Sedan 1 mars 2023 har Västtrafik successivt stängt sina butiker runt om i regionen. Från 1 mars 2024 kommer det finnas en av nio butiker kvar, den på Nils Ericson Terminalen i Göteborg. Där finns fortfarande ett stort besöksantal och butiken kommer att bli ett kundcenter som kan hjälpa kunder med mer än bara biljettärenden. 

– Vi räknar med att spara ungefär 25-30 miljoner kronor per år genom att stänga butikerna. Det är pengar vi i stället kan använda på att utveckla och förbättra kollektivtrafiken, säger försäljningschef Karin Wadmark. 

Här kan du köpa biljetter till kollektivtrafiken

  • Appen Västtrafik To Go
  • Pressbyrån, Borås resecentrum
  • Pressbyrån, Borås centralstation
  • Pressbyrån, Österlånggatan
  • Södra Torgkiosken
  • ICA Maxi Borås
  • Stora Coop Borås
  • Pressbyrån, Lasarettgatan

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye