Göteborg & Co AB

Nytt hållbarhetsverktyg testas på Gothenburg Horse Show

Dela

Genom att göra klimatsmarta val kan besökarna till evenemang minska sin klimatpåverkan rejält. Nu lanserar Göteborg ett nytt digitalt verktyg som gör detta enklare. Det testas för första gången inför Gothenburg Horse Show som startar på onsdag 21 februari.

Tävlingsarenan för Gothenburg Horse Show i Scandinavium med full publik
Publiken på Gothenburg Horse Show 21 - 25 februari kan med ett nytt verktyg på webben göra sitt besök mer hållbart. Foto: Johan Lilja

På evenemangets hemsida kan besökarna redan nu gå in och använda klimatkalkylatorn ”Hållbara val” för att se hur de kan minska utsläppen i samband med sitt besök. Det mäter inte bara besökarnas utsläpp baserat på deras val av transport, mat och boende, utan ger även arrangörerna ett mätbart index baserat på antalet klimatlöften som besökarna avger samt den utsläppsminskning som det leder till.

- Besökarnas resor till och från evenemangen är en betydande del av utsläppet där vi hoppas att verktyget kan påverka. Hållbara val ska fungera som en drivkraft i evenemangs hållbarhetskommunikation då det ger evenemang konkreta mål att sträva efter, exempelvis att överträffa antalet klimatlöften som samlats in vid tidigare evenemang, säger Filip Eklund, hållbarhetsutvecklare på evenemang hos Göteborg & Co.

Gothenburg Horse Show, 21 – 25 februari, blir det första evenemanget att implementera ”Hållbara val”. Besökare uppmuntras att testa verktyget och jämföra sitt klimatavtryck med andra evenemangsbesökare.

- För oss är det självklart att bidra till en hållbar utveckling i staden och i ridsporten. Vi vill både bli bättre själva men framför allt använda evenemanget för att inspirera andra. Det blir riktigt spännande att se hur vi kan engagera våra besökare att göra medvetna val och för ett minskat klimatavtryck, säger Erika Olsson, projektledare på Got Event som ansvarar för Gothenburg Horse Show.

Utgångspunkten var att skapa ett verktyg som kan användas av flera evenemang utan att behöva utveckla ett nytt koncept för varje tillfälle. Verktyget erbjuder en gemensam plattform där evenemang kan integrera sin egen grafiska profil. ”Hållbara val” kommer utvärderas inom ramen för projektet Lösningar för klimatsmarta evenemang som görs tillsammans med bland annat RISE.

Verktyget gör det möjligt för evenemang att samla in data från besökare, såsom antalet avgivna klimatlöften och uppskattad minskning av CO2-utsläpp. Denna information visas publikt, vilket bidrar till en ökad medvetenhet och ansvarstagande bland evenemangsbesökare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tävlingsarenan för Gothenburg Horse Show i Scandinavium med full publik
Publiken på Gothenburg Horse Show 21 - 25 februari kan med ett nytt verktyg på webben göra sitt besök mer hållbart.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Vepor och flaggor från handbolls VM blev till hjälp åt Göteborgs Stadsmission14.3.2024 11:15:50 CET | Pressmeddelande

Nästan 400 kuddar, täcken och mjukisdjur överlämnades till Göteborgs Stadsmission som ska skänkas vidare till personer i utsatthet. Överlämningen gjordes av Handbolls-VM 2023 AB tillsammans med Göteborg & Co, som låtit sy om vepor och flaggor från VM i handboll 2023. Händelsen markerar avslutningen på handbollsmästerskapen förra året och de hållbara samarbeten som präglat herrarnas och damernas VM.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye