Region Jönköpings län

Kulturforum samlar regionens kulturaktörer på Spira

Dela

Välkommen till Kulturhuset Spira i Jönköping onsdagen den 21 februari klockan 13.00-19.00 för att ta del av programmet och träffa medverkande talare under Kulturforum 2024.

En bro och Kulturhuset Spira med blått vatten och blå himmel.
Kulturforum är en årlig mötesplats för kulturaktörer, tjänstepersoner, politiker och civilsamhälle. Foto: Johan W Avby

Kulturforum samlar varje år regionens kulturaktörer för att mötas, inspireras och utbyta tankar och visioner för ett starkt kulturlän. På programmet i år står bland annat AI-teknikens betydelse för kulturskapande, en djupdykning i generation Z och deras värderingar, intressen och mediekonsumtion samt folkbildningens betydelse för kultur och demokrati.

Media hälsas varmt välkomna att närvara under dagen. På förfrågan kan talarna vara tillgängliga för intervju i anslutning till deras medverkan.

Kontakt
Cajsa Löf
072-225 14 80
cajsa.lof@rjl.se

Några hållpunkter att hålla koll på under dagen: 

  • 13.40 Erik Amnå, professor i Statskunskap, talar om den svenska folkbildningens betydelse för demokratin.
  • 15.00 Johanna Göransson från Ungdomsbarometern talar om generation Z och deras intressen, identiteter och värderingar utifrån Sveriges största undersökning bland unga som genomförs varje år.
  • 15:00 Panelsamtal om AI och Kultur med Gabriel Eliasson och Håkan Lidbo, modererat av Charlie Nelson Prag. Tre kunniga konstnärer och pedagoger som belyser hur AI-tekniken påverkar kulturskapare och konstnärer.

Kulturforum är en årlig mötesplats för kulturaktörer, tjänstepersoner, politiker och civilsamhälle. Kulturforum arrangeras av sektionen för Kulturutveckling inom Regional utveckling, Region Jönköpings län. Mer information om programmet finns på kulturforum.nu.

Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Rachel De Basso utvald av EU-kommissionen att tala på Brysselkonferens4.4.2024 09:03:43 CEST | Pressmeddelande

EU-kommissionen har valt ut Rachel De Basso för att delta och tala på Cohesion Forum i Bryssel som pågår den 11-12 april. Konferensen har fokus på EU:s regionalpolitik och hur de beslut som tas på EU-nivå påverkar den regionala utvecklingen i medlemsstaterna. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska tala och Rachel De Basso kommer som enda svenska talare vara en röst för svenska regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye