Kungliga Operan

Kärlek & kaos – Kungliga Operans gästspel på Drottningholm

Dela

I samarbete med Drottningholms Slottsteater bjuder Kungliga Operan in till en musikalisk upplevelse utöver det vanliga under fem kvällar mellan den 25 maj och 1 juni, speciellt sammansatta av Kungliga Operans musikchef Alan Gilbert samt konstnären och regissören Doug Fitch. 

Kärlek & kaos - operakonfetti i två akter. Collage: Doug Fitch.
Kärlek & kaos - operakonfetti i två akter. Collage: Doug Fitch. Kungliga Operan

Kärlek & kaos - operakonfetti i två akter är ett samarbete mellan Kungliga Operans musikchef, hovkapellmästare Alan Gilbert, och den amerikanske konstnären och regissören Doug Fitch. Tillsammans med solister från Kungliga Operan, Kungliga Operans kör och Kungliga Hovkapellet bjuder de på en humoristisk och stundtals halsbrytande föreställning. Publiken får följa med in i en vild historia om oväntad kärlek, drakar och modiga hjältedåd till tonerna av älskade operaverk av exempelvis Mozart, Rossini, Weber, Cimarosa och P.D.Q. Bach.  

»Jag är oerhört glad över att återförenas med min briljanta vän, regissören och scenografen Doug Fitch. Att få göra ett Kungliga Operan-projekt tillsammans på Drottningholms Slottsteater ger oss möjlighet att tänka utanför boxen. Vi bjuder på en magisk kväll av operafantasi där publiken får höra fantastisk musik av bland andra Mozart och PDQ Bach, den välförtjänt bortglömda, galna, nyligen upptäckta brodern till hans mer välkända syskon... Allt kurerat av Doug på nya och oväntade sätt. Kärlek & kaos kommer att bli en oförglömlig hyllning till opera- och teaterkonsten som man inte bör missa!«, säger Alan Gilbert. 

Medverkande solister: 

Ida Falk Winland  

Johanna Rudström 

Niklas Björling Rygert 

Klas Hedlund 

Jeremy Carpenter  

Lennart Forsén  

Kristian Flor 

Kungliga Hovkapellet 

Kungliga Operans kör 

Dirigent: Alan Gilbert 

Kärlek & kaos – operakonfetti i två akter ges vid fem tillfällen: 

25 maj kl 16.00 

27 maj kl 19.00 

28 maj kl 19.00 

30 maj kl 19.00 

1 juni kl  16.00 

Biljetterna släpps idag på Operan.se där även det fullständiga programmet finns tillgängligt. 

Om Doug Fitch

Bildkonstnären, designern och regissören Doug Fitch är medgrundare och konstnärlig ledare för scenkonstproduktionsbolaget Giants Are Small. Han har skapat produktioner för bland andra New York Philharmonic, LA Philharmonic  och Santa Fe Opera i USA, och han har regisserat projekt för Kanadas National Arts Centre och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Kontakter

Bilder

Kärlek & kaos - operakonfetti i två akter. Collage: Doug Fitch
Kärlek & kaos - operakonfetti i två akter. Collage: Doug Fitch
Ladda ned bild
Kungliga Operans musikchef Alan Gilbert dirigerar Kungliga Hovkapellet i Valkyrian, 2021. Foto Kungliga Operan/Sören Vilks
Kungliga Operans musikchef Alan Gilbert dirigerar Kungliga Hovkapellet i Valkyrian, 2021. Foto Kungliga Operan/Sören Vilks
Ladda ned bild

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Hösten på Kungliga Operan – en helande kraft i en orolig tid11.4.2024 11:07:29 CEST | Pressmeddelande

Det blir en storslagen höst på Kungliga Operan, som bjuder på kärlek, dramatik och en ny blick på den svenska historien i Gustavia, en nyskriven balett om Sveriges okända prins Gustav Badin Couschi. Världsstjärnor som Peter Mattei i Wozzeck och Nina Stemme i Jenufa gästar Operahuset och publiken bjuds även på älskade favoriter som Carmen, Tosca, Sweeney Todd och Askungen. Unga Operan bjuder på urpremiär av den interaktiva dansföreställningen Forever, med koreografi av Mari Carrasco och musik av Mikael Karlsson. »Vi befinner oss i en turbulent och orolig tid. Vi på Operan när en dröm om att den starka konst som vi presenterar i och utanför Operahuset är allmängiltig, att den kan förena människor oavsett bakgrund. Sådana drömmar och ambitioner behövs i en tid där samhällen slits itu av konflikter och splittring«, säger Kungliga Operans vd Fredrik Lindgren. Höstens biljetter släpps den 2 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye