Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad bjuder in till öppet hus

Dela

Vad kan du plugga på Högskolan i Halmstad? Vilka ämnen läser du på de olika programmen? Hur är studentlivet? Vad kan du jobba med efter examen? Det är några av alla de frågar som besökarna kan få svar på när Högskolan i Halmstad bjuder in till öppet hus nu på torsdag, den 29 februari.

Varje år vid den här tiden har Högskolan i Halmstad ett öppet hus där alla som är intresserade får veta mer om Högskolan, utbildningarna och studentlivet.

– Bland annat kommer studenter att vara på plats för att berätta om sina program och svara på frågor. Att så många engagerade studenter deltar, som redan själva har hittat rätt utbildning, ger besökarna chansen att få goda svar på de frågor som de kan tänkas ha om utbildningarna, säger Sofia Ryan Hägerling, eventkoordinator och projektledare för öppet hus.

Öppet hus hålls runt om på campus och ger därför också en bra möjlighet att uppleva Högskolans olika byggnader och lokaler samt de innovativa labbmiljöerna.

– Öppet hus är ett väldigt bra tillfälle att se vårt campus och bilda sig en uppfattning om högskolestudier i allmänhet. Det händer många spännande saker under dagen med allt från möjlighet att testa 3D-printning till intressanta föreläsningar om Högskolans alla grundutbildningar på förmiddagen, berättar Niclas Rosander, marknadsförare och ansvarig för studentrekrytering på Högskolan i Halmstad.

På öppet hus kan besökarna bland annat:

  • Vara med på föreläsningar om utbildningarna.
  • Möta lärare och studenter.
  • Ta del av utställningar med studentprojekt.
  • ​Få tips och råd inför studietiden.
  • Se sig om på campusområdet.
  • Besöka innovativa labbmiljöer.

En av labbmiljöerna som håller öppet under dagen är E-sportlabbet i hus S där föreningen Young Gamers bjuder in till öppnandet av den nya delen GIM-gymmet. Vid E-sportlabbet kan besökarna ta en titt på labbet och få mer information om metoden Gaming in Motion (GiM) som är ett sätt att vara fysiskt aktiv via digitala spel. 

Tid och plats för öppet hus

  • Torsdagen den 29 februari 2024 kl. 9.00–12.00 och 16.00–18.00
  • Högskolan i Halmstad, runt om på campus, se programmet (länk nedan).

Kontakter

Bilder

Länkar

Om Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad 
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00
https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad leder vägen mot tillämpning av AI i vården27.3.2024 11:31:01 CET | Pressmeddelande

Högskolan i Halmstad är en av de drivande krafterna bakom forskning om artificiell intelligens (AI) i vården. Det blir tydligt när AI Sweden publicerar sin nya AI-strategi. Lärosätets forskning om implementering av AI inom hälso- och sjukvården kan bli vägledande för utvecklingen av AI i Sverige. – De senaste åren har Högskolan i Halmstad tagit en ledande roll inom det här området, säger Jens Nygren, professor och fokusområdesledare för Hälsoinnovation vid Högskolan i Halmstad.

Tjänstemän hittar strategier för att hantera oklara politiska beslut24.11.2023 09:07:13 CET | Pressmeddelande

När kommunala frågor avpolitiseras hamnar besluten i stället hos administratörerna. Det leder till att det blir svårare för invånarna att veta vad den politiska styrningen egentligen står för. Ny forskning från Högskolan i Halmstad visar också att tjänstepersoner i kommuner kan uppleva arbetet som otydligt, och hanterar det bland annat genom att försöka få tillbaka frågor till den politiska agendan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye