Sveriges geologiska undersökning

Klart för flytt till nya lokaler i Uppsala

Dela

Sveriges geologiska undersökning (SGU) flyttar huvudkontoret till kvarteret Hugin i centrala Uppsala, bara ett stenkast från centralstationen. Myndigheten har tecknat ett nytt hyresavtal och lämnar sina nuvarande lokaler i stadsdelen Kåbo våren 2025.

Husfasader i morgonljus
SGU:s nya huvudkontor, i Lumihuset i centrala Uppsala, fotograferat från Dragarbrunnsgatan. Byggnaden är fortfarande under färdigställande. Foto: Sara Linderoth, SGU

Sedan 1979 har SGU:s huvudkontor legat på Villavägen i Uppsala. Under nästa år flyttar myndigheten till nyrenoverade lokaler i fastigheten Lumi i norra Kungsängen, och korsningen Strandbodkilen och Dragarbrunnsgatan.

– Våra nuvarande lokaler har tjänat oss väl under många år, men med nya arbetssätt och möjlighet till distansarbete har vi inte behov av så stora ytor som vi har i dag. Med en flytt blir vi mer kostnadseffektiva och kan värna kärnverksamheten samtidigt som vi möter dagens krav på en bra och säker arbetsmiljö, säger SGU:s generaldirektör Anneli Wirtén.

Fastighetsprojektet Lumi ägs av Vasakronan och är en ombyggnation av tre befintliga huskroppar. Byggnaden är fortfarande under färdigställande och SGU får tillträde den 1 mars 2025. Lokalerna, som är på totalt 3 100 kvadratmeter, kommer att rymma både kontorsytor och laboratorier, vilket varit prioriterat för SGU i sökandet efter nya lokaler.

– Vi ser mycket fram emot att kunna fortsätta utveckla verksamheten och driva fortsatt digitalisering av verksamheten i moderna och ändamålsenliga lokaler, säger Anneli Wirtén.

I huset kommer flera forskningsföretag med medicinteknik- och samhällsbyggnadsprofiler, samt även Försäkringskassan att inrymmas. Hyresavtalet som SGU tecknat med Vasakronan sträcker sig över sex år.

Kontakter

Bilder

Anneli Wirtén, generaldirektör
Anneli Wirtén, generaldirektör
Ladda ned bild

Följ Sveriges geologiska undersökning

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges geologiska undersökning

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye