Visit Finland

Finska Lappland lanserar nytt samarbete – med en ren

Dela

Nu kan du uppleva finska Lappland genom en rens ögon. Detta tack vare Visit Finlands nya influencersamarbete, med världens första ren-influencer Vesku. Följer du honom, har du möjligheten att vinna en högsommarhelg i finska Lappland, i renens fotspår.

Världens första ren-influencer @veskuthereindeer. Foto: Kota Collective
Världens första ren-influencer @veskuthereindeer. Foto: Kota Collective

Många känner till finska Lappland som en vinterdestination (där tomten också bor). Nu har Visit Finland utsett världens första ren-influencer att vara hornen utåt för kampanjen ”Trust the wilderness”. Renen Vesku ska hjälpa till att uppmärksamma att regionen också är en spännande sommardestination. Därför bjuder renen in sex personer till regionerna Levi, Ruka-Kuusamo, Ylläs, Pyhä-Luosto, Kemi och Lapland North Destinations, genom en tävling som kommer att hållas på renens Instagram-konto.

”Följ mig på Instagram när jag reser runt i Lappland, besöker vackra platser och testar roliga aktiviteter. Du kan uppleva guldvaskning, forsränning, cykling, renyoga, bastubad eller festivaler under midnattssolen.  Vad mer kan man begära av ett sommaräventyr”, frågar sig renen Vesku, enligt uppgift. 

I finska Lappland lever fler än 200 000 renar (här finns faktiskt fler renar än människor). Och det unika samarbetet med Vesku ska ha initierats av renen själv, efter att han fått idén på en av sina långa vandringar. Enligt Visit Finland vill renen gärna visa sina marker och hur man lever som en ren i norra Finland. 

– Vi är glada över att samarbeta med Vesku och anser att det inte finns en bättre ambassadör för sommaren i Lappland än en ren. Med den perfekta reseplanen som Vesku har skapat vill vi visa besökarna renarnas hållbara inställning till livet, som även speglar den finska livsstilen med en till stor del säsongsbaserad kost, säger Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing & PR för Business Finland.

Visit Finland och Vesku bjuder in sex följare till att uppleva några av Lapplands mest populära regioner – från Kemis kuster, genom vidsträckta skogar i Ruka-Kuusamo, hela vägen till de fantastiska fjällen i Levi, Ylläs och Pyhä-Luosto till sjöarna högst upp i norr. Vinnarna i tävlingen får fyra nätter i finska Lappland för två personer, inklusive dit- och hemresa samt två aktiviteter.

Tävlingen startar den 6 mars och går ut på att gissa var i Lappland Vesku befinner sig – genom ledtrådar som kommer att släppas på renens Instagram-konto. Först till kvarn – eller till Finland.

Resorna måste göras mellan 17 juni 2024 och 30 september 2024. Mer information om tävlingen kommer att meddelas på Veskus Instagram-konto @veskuthereindeer.


6 tips på saker att göra i finska Lappland – från renen Vesku 

  1. Levi: Kvalitetskaffe över öppen eld bland skogarna på Campfire Barista. Följ doften av nybryggt kaffe till kaffesläden som bjuder på smaker från Lappland med en modern twist. På menyn står även hemlagade sötsaker gjorda på lokala ingredienser.

  2. Ruka-Kuusamo: Bland barrträden bakom Levi Hotel Spa ligger en gömd pärla. Panoramatrappan som består av 766 steg tar dig hela vägen upp för Levi-fallet och når Hotel Levi Panorama. Passa på att checka av dagens träningspass eller ta det i ett lugnare tempo och andas in den friska luften till fåglarnas sång.

  3. Enare: Ät direkt från naturens egen supermarket på prisbelönta restaurangen Aanaar. Den finska matkulturen utgår från färska, naturliga ingredienser som kommer direkt från naturen. Lär känna de lokala råvarorna och njut av matupplevelser utöver det vanliga när du är här.

  4. Ylläs: Linbanebastun Sauna Gondola tar din semester till nya höjder. Resan i den dinglande bastun avgår från toppen av berget Ylläs – en bastustund utöver det vanliga garanteras. Uppe på toppen får du tillgång till lounge, duschar, bastu och utomhusjacuzzi med milsvid utsikt.

  5. Pyhätunturi: Vandra genom Pyhä-Luosto nationalpark och miljarder år av historia. Parken är hem för trädtoppar och bergskedjor som erbjuder spektakulära landskap för både dagsutflykter och längre vandringar.

  6. Kemi: När du har fått nog av vildmarken kan du checka in på Seaside Glass Villas i Kemi nära svenska landsgränsen. Njut av en panoramavy över skog, hav och himmel i din privata glashytt utan att lämna sängen.

För mer information, läs om tävlingsvillkoren och tävlingens sekretessvillkor.

Kontakter

Bilder

Följ Visit Finland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Visit Finland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye