Region Jönköpings län

Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson besöker Region Jönköpings län

Dela

Fredag 1 mars besöker sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson Region Jönköpings län för att ta del av arbetet med omställningen till en nära vård. Besöket genomförs i form av rundabordssamtal med representanter från region och kommuner. Efter mötet finns möjlighet för lokalmedia att ställa frågor.

Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson
Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Omställningen till nära vård kan beskrivas som ett övergripande mål för den omställning som sker inom hälso- och sjukvården, där primärvården är navet. Omställningen syftar till att vården i högre grad organiseras och bedrivs med utgångspunkt från patientens behov och förutsättningar.

Region Jönköpings län bedöms ligga i framkant i arbetet, där flera arbetssätt nu sprids nationellt genom Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Vid fredagens besök får sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson bland annat veta mer om modeller för samverkan, det strukturerade arbetet med dokumenterade överenskommelser och sömlösa vårdövergångar.

I samtalen medverkar även Lisbeth Löpare Johansson, nationell samordnare för omställningen till nära vård. Sjukvårdsministerns besök har initierats genom SKR.

Tid och plats:

Ryhovs herrgård, hus M9, Ryhovsområdet, Jönköping (se vägbeskrivning här)

Fredag 1 mars, kl. 12.00

Vid önskemål om att intervjua sjukvårdsministern:

Kontakta pressekreterare Joel Apelthun, tfn 076-127 93 94 eller joel.apelthun@regeringskansliet.se.Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Rachel De Basso utvald av EU-kommissionen att tala på Brysselkonferens4.4.2024 09:03:43 CEST | Pressmeddelande

EU-kommissionen har valt ut Rachel De Basso för att delta och tala på Cohesion Forum i Bryssel som pågår den 11-12 april. Konferensen har fokus på EU:s regionalpolitik och hur de beslut som tas på EU-nivå påverkar den regionala utvecklingen i medlemsstaterna. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska tala och Rachel De Basso kommer som enda svenska talare vara en röst för svenska regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye