Got Event

Nu får Gamla Ullevi ny hybridgräsmatta

Dela

På Gamla Ullevi är det just nu full aktivitet. Igår inleddes arbetet med att rulla ut drygt 7 300 kvadratmeter hybridgräsmatta (Carpet Hybrid) från Italien. Arbetet beräknas vara klart på söndag och första matchen med det nya underlaget spelas den 30 mars när Öis möter Utsiktens BK.

Bild inifrån Gamla Ullevi. Planen består av sand där cirka en femtedel är täckt med den nya gräsmattan.
Nu pågår arbetet med att rulla ut nästan 600 rullar hybridgräsmatta på Gamla Ullevi. Det blir drygt 7 300 kvadratmeter. Första matchen på det nya underlaget blir den 30 mars. Foto: Mikael Persson

– Gamla Ullevi har extremt hög belastning med tre hemmalag plus landskamperna med damlandslaget. Den förra mattan har legat sedan 2017 och efter bra dialog med samtliga klubbar väljer vi nu att lägga en ny, säger Christer Falk som är chef för Arenaservice på Got Event.

I en Carpet Hybrid-matta odlas vanligt gräs med en matta av konstgräs i botten. Hybridmattan är odlad utanför Milano och transporteras till Göteborg med lastbilar.

– Vi hade naturligtvis föredragit en mer närproducerad gräsmatta men förutsättningarna i Sverige är inte gynnsamma under vinterhalvåret, fortsätter Christer Falk.

Leverantören av den nya gräsmattan har ansvarat för uppfräsning av den gamla och ser nu till att den nya kommer på plats och är spelklar inför den allsvenska premiären.

– Precis. Vårt uppdrag har varit att avinstallera den gamla gräsmattan, förfina underlaget och därefter färdigställa den nya spelytan. Den 30 mars ska mattan hålla högsta klass, säger Anders Kristiansson på GLM Sport.

FAKTA

Ursprungsland: Italien, sådd i september 2023.
Läggningstid: Cirka 4 dagar
Gräsmatta:
 Carpet Hybrid.
Andel naturgräs: 90 procent.
Antal kvadratmeter:
Drygt 7 300 kvadratmeter.
Antal gräsrullar: Cirka 575. Varje rulle väger ungefär 900 kilo och innehåller drygt 12,8 m2 gräsmatta.
Kostnad: Cirka 5 miljoner kronor.
Livslängd: Cirka 3-5 år.
Senast byte av gräsmatta: 2017.

Tre första matcherna på Gamla Ullevi
2024-03-30 15:00 Örgryte IS - Utsikten BK
2024-03-31 14:00 GAIS - IF Brommapojkarna
2024-04-01 14:00 IFK Göteborg – Djurgården

För mer information vänligen kontakta:

Christer Falk, chef Arenaservice Got Event
031-368 45 37

Anders Kristiansson, GML Sport
070-892 22 28

Kontakter

Om oss

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och driver några av Sveriges mest älskade arenor: Bravida Arena, Frölundaborg, Gamla Ullevi, Scandinavium, Valhallarinken, Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar. Starka varumärken som alla bidrar till att Göteborg upplevs som en attraktiv och spännande stad att bo i, att arbeta i och att besöka.

Vi arrangerar också - tillsammans med Svenska Ridsportförbundet - Gothenburg Horse Show som är en av världens främsta inomhustävlingar för ridsport.

Vi bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete och allt vi gör genomsyras av hållbar utveckling. Vi är Miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas sedan 2004.

Varje år besöker cirka 2 miljoner människor ungefär 400 idrotts- och underhållningsevenemang på någon av våra arenor. Dessutom välkomnar vi årligen nästan en halv miljon badbesökare till Valhallabadet.

Bolaget omsätter cirka ungefär 200 miljoner kronor och vi är cirka 130 medarbetare som ger allt för att skapa bra förutsättningar för att genomföra evenemang i världsklass. Vi brukar säga att vi bidrar till att skapa magiska ögonblick!

Följ Got Event

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Got Event

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye