Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Vision södra Vättern – så kan hela kommunens vätterstrand utvecklas

Dela

”Vision södra Vättern” blir en gemensam plattform som på ett övergripande sätt ska vägleda i den fortsatta utvecklingen av södra Vättern inom Jönköpings kommun. Onsdag den 6 mars presenteras visionens innehåll.

Öppet vatten med stenbumlingar i förgrunden.
Vision södra Vättern blir en vägledning för hur Jönköpings kommuns vätterstrand, från Gränna till Bankeryd, kan utvecklas.

Jönköpings kommun har ett uppdrag att ta fram en vision för hur Vätterns stränder och närområden, från Bankeryd till Gränna, kan utvecklas. Under arbetet med visionen har analyser, studiebesök, dialoger och omvärldsbevakning genomförts – och nu finns ett färdigt visionsdokument klart för att godkännas i stadsbyggnadsnämnden den 14 mars för att antas i kommunfullmäktige senare i år.

Fokus ligger främst på rekreation, tillgänglighet, stråk och hur de olika geografiska delarna kan utvecklas utifrån sina olika förutsättningar. I dokumentet finns bland annat visioner om bryggor och badplatser, vandringsleder och cykelstråk, hamnar och ett utvecklat båtliv.

Media är välkomna att se en presentation om visionen och prata med projektledare och politiker.

Datum och tid: Onsdag 6 mars kl. 10-11
Plats: Galleriet, Rådhuset
Medverkande: Mona Forsberg (S), kommunalråd och Martin Gustafsson, projektledare på stadsbyggnadskontoret och Bengt Mattias Carlsson, stadsarkitekt

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye