Tekniska verken i LinköpingTekniska verken i Linköping

Tillförordnad vd och ny styrelseordförande i Bixia

Dela

Klas Liljegren har utsetts till tf vd för elhandelsbolaget Bixia. Bolaget får också en ny styrelseordförande i Michael Fahlström, tf vd för Tekniska verken-koncernen där Bixia är ett helägt dotterbolag.

Pressbild: Klas Liljegren
Pressbild: Klas Liljegren

Klas Liljegren har lång erfarenhet inom energibranschen, både nationellt och internationellt. Han har varit vd för Jämtkraft och för energihandelsbolaget Modity samt arbetat många år inom Vattenfallkoncernen med en rad internationella vd-, chefs- och styrelseuppdag. Han har även arbetat som ekonomidirektör på Telgekoncernen i Södertälje.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Klas Liljegren som ny tf vd för Bixia. Med sin gedigna erfarenhet från den komplexa energibranschen kommer han att kunna bidra med strategiska insikter, djup kunskap och ett genuint engagemang, säger Michael Fahlström, tf vd Tekniska verken, som utsetts till ny styrelseordförande för Bixia.

Klas Liljegren tillträder sin tjänst på måndag 4 mars 2024.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det här uppdraget tillsammans med alla medarbetare på Bixia. Energibranschen är en av de mest dynamiska och intressanta, och jag hoppas kunna bidra med den erfarenhet jag har, säger Klas Liljegren.


Presskontakt för bokning av intervju:
Telefon: 013-20 91 40
E-post: press@tekniskaverken.se 

Nyckelord

Bilder

Pressbild: Klas Liljegren, tillförordnad vd, Tekniska verken
Pressbild: Klas Liljegren, tillförordnad vd, Tekniska verken
Ladda ned bild
Pressbild: Michael Fahlström, tillförordnad vd Tekniska verken
Pressbild: Michael Fahlström, tillförordnad vd Tekniska verken
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som bidrar till en enkel och hållbar vardag för våra 211 000 privat- och företagskunder. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. Välkommen att läsa mer på vår webbplats

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Satsningar från Utsikt bidrar till god måluppfyllelse för bredbandstäckning17.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Enligt den senaste statistiken från Post- och telestyrelsen (PTS) uppnår Linköping, Katrineholm och Mjölby redan idag regeringens bredbandsmål för 2025. Senast då ska 98% av landets alla hushåll ha tillgång till uppkoppling om 1 gigabit per sekund, eller fiber i den absoluta närheten. Satsningar från Utsikt – som har majoriteten av fibernäten i samtliga tre kommuner – har haft stor betydelse för måluppfyllelsen.

Tekniska verken och Bright Renewables bygger Sveriges första CCU-anläggning från biogasproduktion30.4.2024 12:56:18 CEST | Pressmeddelande

Den holländska teknikleverantören Bright Renewables har vunnit den tekniska upphandlingen för hur rening och förvätskning av koldioxid till livsmedelskvalitet vid Tekniska verkens biogasanläggning i Linköping. Därmed tar Tekniska verken ett stort kliv för ökad resurseffektivitet genom att nyttiggöra den koldioxid med biologiskt ursprung som uppstår vid biogasproduktionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye