IKEA

IKEA hyllar 60- och 70-talens kreativitet och flower power genom den fjärde lanseringen av kollektionen Nytillverkad

Dela

IKEA fortsätter att ta fram älskad design från sitt arkiv, och förbättrar dem för dagens och morgondagens behov. Den fjärde utgåvan av kollektionen Nytillverkad är ännu en blinkning till det förflutna och hyllar 60- och 70-talens anda av flower power, djärvhet och kreativitet. Denna lansering av Nytillverkad kommer att finnas tillgänglig på IKEA i slutet av mars 2024.


Den fjärde lanseringen är inspirerad av den tidlösa skönheten i blommotiv och en anda av optimism och innehåller nya versioner av ikoniska produkter som utvecklats av inflytelserika designer som Gillis Lundgren, Charlotte Rude, Hjördis Olsson-Une och Göta Trägårdh.

Nytillverkad speglar en tid av optimism och frispråkighet. Lanseringen innebär ett återseende av Göta Trägårdhs ikoniska blommönster som introducerades av IKEA i början av 70-talet och som nu återlanseras i textilierna KRANSMALVA och SANDETERNELL. Kollektionen hyllar kreativitet, att uttrycka sig själv och positivitet och uppmuntrar människor att vara mer optimistiska och självsäkra.
 

null


En av höjdpunkterna i denna lansering är fåtöljen ÖNNESTAD, en uppdaterad version av den ikoniska GOGO, en fåtölj med stålrör som först introducerades av IKEA 1972 och som fanns i sortimentet i över tio år.  
- Vi ville skapa en stol som var färgstark, mjuk och bekväm, säger Charlotte Rude, en av formgivarna bakom ÖNNESTAD fåtöljen.


null


Utöver dessa produkter innehåller Nytillverkad klassiker som DYKARKLOCKA pendellampskärm, med inspiration från designen från 1964, då känd som TIVOLI; GARNANÄS soffbord, den uppdaterade versionen av det populära POP-bordet från 1968; PRIMÄRSKOG växtställ, en ny version av STREGA växtställ, som först introducerades 1962, och många andra ikoniska produkter, som alla återspeglar IKEAs engagemang för tidlös design.


null


– Vi är glada över att kunna ta tillbaka dessa älskade designikoner i vårt sortiment och introducera dem för en ny generation kunder, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare på IKEA of Sweden. Med den nya färgglada och djärva utgåvan av produkter hoppas vi kunna inspirera till kreativa experiment, mod och positivitet i hem runt om i världen. 

Kollektionen Nytillverkad är en hyllning till vintagedesign som har förnyats för dagens och morgondagens behov. Den fjärde lanseringen av kollektionen finns tillgänglig på IKEA i slutet av mars 2024. 

 

Säljstart: 29 mars på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus.

Ladda ned högupplösta bilder: Bildbanken

Läs mer om kollektionen och designers här! (pdf)  Pressmaterial


Nytillverkad No4 på  IKEA.se

Kalendarium:

 Säljstart:  Nyhet:                                  Pressinformation: Pressbilder:
April 2024

Aprilnyheter sortiment

Pressmeddelande Bildbank
5 april 2024 TESAMMANS kollektion Pressmeddelande Bildbank
Februari 2024 Utomhus sortiment Bildbank
Mars 2024 BRÖGGAN kollektion Pressmeddelande Bildbank
Februari 2024 DAKSJUS kollektion Pressmeddelande Bildbank

Kontakter

Bilder

SKOGSTUNDRA vas
SKOGSTUNDRA vas
Ladda ned bild
DYKARKLOCKA taklampskärm
DYKARKLOCKA taklampskärm
Ladda ned bild
KRANSMALVA påslakan
KRANSMALVA påslakan
Ladda ned bild
SANDETERNELL avpassad tyglängd
SANDETERNELL avpassad tyglängd
Ladda ned bild
ORRESLÄTT fåtölj
ORRESLÄTT fåtölj
Ladda ned bild
PRIMÄRSKOG piedestal
PRIMÄRSKOG piedestal
Ladda ned bild

Dokument

Om oss

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA-varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2022. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA lanserar UTSÅDD – nyheter för hemmets husdjur21.3.2024 12:07:56 CET | Pressmeddelande

Nu lanserar IKEA de lekfulla husdjursprodukterna UTSÅDD, som har utvecklats i samarbete med veterinärer, experter på husdjursprodukter och en krävande panel av katter och hundar. Med UTSÅDD vill IKEA förenkla och förgylla livet hemma med husdjur, genom att erbjuda produkter som är lätta att rengöra, tål att användas dagligen och som sömlöst smälter in i hemmet. UTSÅDD säljs på IKEA.se från 21 mars och IKEA Malmö varuhus från 1 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye