Hyresgästföreningen Riksförbundet

Ny rapport. Välkomna på pressbriefing där Rädda Barnen, Röda Korset, Majblomman och Hyresgästföreningen presenterar färska siffror över barnfamiljers ekonomiska svårigheter

Dela

Den 19 mars bjuder Hyresgästföreningen, Majblomman, Rädda Barnen och Röda Korset in utvalda medier för att presentera en helt färsk Sifo-undersökning om barnfamiljers ekonomiska situation idag. Undersökningen presenterar siffror på barnfamiljers svårigheter med vardagsekonomin och föräldrars möjligheter att förse sina barn med fritidsaktiviteter, mat, kläder och hur de ser på den ekonomiska situationen. Men också för att berätta hur trycket på våra verksamheter ökat i samband med det tuffa ekonomiska läget.

Den 20 mars 2024 arrangerar Hyresgäst­föreningen tillsammans med Majblomman, Svenska Röda Korset och Rädda Barnen en temadag om barnfattigdom i Sverige
Den 20 mars 2024 arrangerar Hyresgäst­föreningen tillsammans med Majblomman, Svenska Röda Korset och Rädda Barnen en temadag om barnfattigdom i Sverige

Vi fyra organisationer har för andra året i rad gett Sifo/Verian i uppdrag att genomföra undersökningen och siffrorna pekar åt fel håll. 

Under pressbriefingen får inbjudna journalister ta del av mätningen från Sifo/Verian mot embargo och ni kan publicera när ni vill efter kl 06.00 den 20 mars. Under pressbriefen finns även tillfälle att göra intervjuer med våra företrädare på plats.   

Representanter under pressbriefingen från våra organisationer är:   

  • Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen 
  • Åse Henell, generalsekreterare Majblomman 
  • Åsa Regnér, generalsekreterare Rädda Barnen 
  • Johanna Saunders, tematisk rådgivare Röda Korset 

Plats: Norrlandsgatan 7 
Tid: 09.00-10.00 
Anmäl dig senast 13 mars 12.00 till: anne.thorngren@rb.se 

Ni är förstås också välkomna att delta på vår halvdag på Kkulturhuset dagen efter den 20 mars. Där möts civilsamhälle och politiker i samtal om den ekonomiska situationen. För att säkra en plats till temadagen den 20:e, anmäld dig HÄR

Med utgångspunkt Sifo-mätningen genomförs en halvdag på Kulturhuset i Stockholm. Civilsamhället möter partitoppar från vänster till höger för att diskutera det försämrade läget för barn och barnfamiljer i Sverige. Kända gäster delar scen med ungdomar som berättar om barns villkor på marginalen, just nu.  Medverkar gör bland andra: Magdalena Andersson S, Nooshi Dadgostar V, Daniel Helldén MP, Muharrem Demirok C, Anja Pärson m.fl. Moderator för konferensen är Pia Herrera, journalist.  

Läs mer om temadagen HÄR  

Kontakter

Om oss

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

Varma lägenheter när värmeböljan kommer17.5.2024 05:57:00 CEST | Pressmeddelande

Med sommarvärmen kommer höga inomhustemperaturer och varma lägenheter. Det skapar besvär för många, särskilt sårbara grupper som äldre och små barn. Många hyresgäster hör av sig till Hyresgästföreningen med frågor om hyresvärdens ansvar men också med frågor om vad man kan göra själv för att hålla nere temperaturerna inomhus. Hyresvärden har ett ansvar med det finns saker du själv kan göra för att hålla din lägenhet svalare.

Storbritannien – en bostadspolitik där marknaden fått styra14.5.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

I en ny rapport, Vad kan svensk bostadspolitik lära av: Storbritannien, tittar Hyresgästföreningen närmre på hur bostadspolitiken är utformad i Storbritannien. Här har man privatiserat och avreglerat bostadsmarknaden mer än de flesta jämförbara länder och man har under en längre tid förskjutit maktförhållandet till fastighetsägarnas fördel. Det har lett till osäkra villkor, höga boendekostnader och i många fall en undermålig boendestandard.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye