Bookmark Förlag

Årets debut-vinnare aktuella med uppföljare: Seriemord, styckningar och kriminalteknik i krimduon Ljungdahl & Jinghedes nya bok Dödens hand

Dela

Den prisade författarduon som tog hem Adlibrispriset Årets debut 2022, polisexperterna Lena Ljungdahl och Anna Jinghede, är bokaktuella med sin andra roman – Dödens hand. Lena Ljungdahl och Anna Jinghede har båda en gedigen bakgrund inom polisväsendet som spanare respektive kriminaltekniker. De driver tillsammans true crime-podden Över min döda kropp som är en av de allra största i sin genre. 

Foto: Kajsa Göransson, omslag: Michael Ceken
Foto: Kajsa Göransson, omslag: Michael Ceken

Författarna har spaning, utredning, kriminalteknik och dödligt våld som expertområden. De nyttjar egna verkliga erfarenheter i sina thrillers, där verkligheten ibland är värre än fiktionen.

– Det finns många klassiska myter om polisarbetet som inom litteraturen ofta skildras felaktigt. Verkligheten kan å andra sidan vara för skruvad för att återges. I böckerna om Nikki Kahn har vi velat skildra polisarbetet så verklighetstroget det bara går, men utan att tappa spänning eller trovärdighet, säger Anna Jinghede.  

– Utan att avslöja för mycket kan jag säga att intrigens upplösning finner inspiration och svar i ett verkligt fall. Dödens hand bjuder på spaning, kriminalteknik, styckningar och gärningsmannaprofiler i en salig blandning. Alla som tycker att dessa områden är nervkittlande är välkomna att besöka oss när vi åker på turné för att träffa läsare och poddlyssnare. Vi gästar Västerås den 4 maj, Göteborg den 31 maj och Ystad den 1 juni, säger Lena Ljungdahl.

Mer information och anmälningsinformation om Ljungdahl & Jinghedes vårturné hittar ni inom kort på @ljungdahlochjinghede (Instagram) och ljungdahlochjinghede.se

Förutom att duon prisades med Adlibrispriset Årets debut 2022 kom också true crime-podden 
Över min döda kropp med cirka 300 000 lyssningar per månad på plats tre i Årets krimpodd 2023. 

Dödens hand kommer ut den 7 maj. Bokomslag och författarbilder finns att ladda ner här. 
Ljudboken läses in av skådespelerskan Eva Röse.

Handling - Dödens hand

Försvinnandet av en miljonärshustru engagerar medierna, samtidigt som ett brutalt mord i en trappuppgång landar hos spanaren Nikki Kahn och hennes kollegor på Grova brott. Själva mordet har bevittnats av en granne genom ett dörrtitthål och offret visar sig sakna fyra fingrar. När miljonärshustrun påträffas död, och även hon med kapade fingrar måste utredarna hitta sambandet mellan de två brotten. Misstankarna att det rör sig om en seriemördare gör att jakten blir en kamp mot tiden, på liv och död. 

Dödens hand är den andra delen i serien om Nikki Kahn. Böckerna följer den hårt arbetande spanaren Nikki Kahn och hennes kollegor på Grova brott i Stockholm. Delarna i serien kan läsas fristående men läsaren har behållning av att läsa hela serien för att ta del av Nikkis historia och relationerna som utvecklas över tid.

Lena Ljungdahl är före detta polis som tidigare arbetade som spanare och förundersökningsledare. Numera arbetar hon som krim- och säkerhetsexpert, skolsäkerhetsspecialist, föreläsare, författare och poddare liksom lärare på juristlinjen. Även rådgivare för myndigheten Centrum mot våldsbejakande extremism. 2020 vann hon Qnetpriset för Årets kvinna inom säkerhetsbranschen. Hon har varit med i programmet Tjuv och polis på SVT.

Anna Jinghede är polis, kriminaltekniker, rättsodontolog, doktorand och krönikör. Hennes huvudsakliga syssla är att säkra spår på brottsplatser. Som rättsodontolog bidrar hon främst med identifieringsarbetet vid katastrofer i Sverige och utomlands. Hon har skrivit böckerna Den våldsutsatta patienten i tandvården och Handbok i akuttandvård. Anna forskar om bl.a. dödligt våld mot barn samt dödligt och icke dödligt våld mot kvinnor samt strypvåld. Hon har varit med i programmet Tjuv och polis på SVT. 

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta gärna:
Magdalena Höglund, presskontakt, Highland PR, tel: 0733 338840 eller magdalena@highlandpr.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Omslag: Michael Ceken
Omslag: Michael Ceken
Ladda ned bild
Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson
Ladda ned bild
Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson
Ladda ned bild

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Lauren Groff följer upp Matrix med modern Robinson Crusoe24.4.2024 13:56:29 CEST | Pressmeddelande

I dag släpps Den vilda flykten på svenska. Boken utspelar sig under tidigt 1600-tal och är en fristående fortsättning på medeltidsskildringen Matrix. Författaren Lauren Groff har utnämnts till en av de bästa författarna i sin generation, tilldelats över ett tjugotal prestigefyllda priser och i år listats som en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen. Hennes nya bok är en poetisk äventyrshistoria med många kommentarer till vår samtid.

Ny bladvändare av Tiktok-fenomenet Taylor Jenkins Reid18.4.2024 10:17:14 CEST | Pressmeddelande

Idag släpps Carrie Soto är tillbaka av Taylor Jenkins Reid på svenska. Det är den fjärde boken i samma värld som inleddes med Evelyn Hugos sju äkta män. New York Times-bästsäljaren som utnämnts till en av årets bästa böcker av flera amerikanska källor är en spännande och underhållande hyllning till starka och ambitiösa kvinnor, samtidigt som den gör upp med orättvisor inom sportvärlden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye