Göteborgs stift

Torgny Lindén vikarierande pressekreterare för Göteborgs stift 2024

Dela

Under Johanna Frostenssons föräldraledighet återkommer Torgny Lindén som vikarierande pressekreterare vid Göteborgs stift. Han innehade tidigare tjänsten under åren 2016–2022. 

Pressekreterare Torgny Lindén
Pressekreterare Torgny Lindén Foto Kristin Lidell

Torgny Lindén går in som pressekreterare vid Göteborgs stift under nuvarande tjänsteinnehavare Johanna Frostenssons föräldraledighet. Torgny arbetade som pressekreterare och kommunikatör vid Göteborgs stift under åren 2016 till 2022, då han gick i pension. Tidigare har han arbetat med samma frågor i Karlstads stift. Nu återgår Torgny i tjänst på halvtid med fokus på uppgiften att vara pressekreterare, som längst till mars 2025 då Johanna återgår i tjänst. 

Journalister är välkomna att höra av sig när det gäller frågor om och till Göteborgs stift, biskop Susanne Rappmann och stiftsledningen. Torgny kan också vara en länk till församlingarna i stiftet. 

Torgny är i tjänst måndagar och onsdagar. Övrig tid är han oftast nåbar på telefon. Vid brådskande ärenden, skicka gärna sms.

Torgny Lindén, vik pressekreterare
torgny.linden@svenskakyrkan.se
070-633 12 97 (mobil och sms)
031-771 30 31 (fast nummer)
031-771 30 00 (växel)

Kontakter

Om oss

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye