Jönköpings kommun

Gångbron över Junegatan stängs av fram till sommaren

Dela

Gång- och cykelbron över Junegatan kommer att stängas av fram till sommaren. Anledning är att det ska byggas bostäder vid korsningen Brunnsgatan-Junegatan och marken måste förberedas inför detta.

Illustration: Willhem

- Gångbron är välanvänd och vi är medvetna om att det påverkar trafiken över leden. Gångbron kommer delvis att behöva byggas om för att de planerade bostadshusen ska få plats, säger Maria Fransson, projektledare på tekniska kontoret.

Bron kommer vara avstängd under arbetet. En kort sträcka av Brunnsgatan, i höjd med byggområdet, kommer att vara enkelriktad och påverkar därmed biltrafiken. Detta innebär att infarten från Junegatan till Brunnsgatan kommer att vara avstängd men det går att köra ut från Brunnsgatan på Junegatan. Arbetet påbörjas inom kort och beräknas vara klart till sommaren 2024.

Gående och cyklister hänvisas till cykelvägar vid Kristinedal eller övergångsstället vid Talavidskolan.

Nyckelord

Kontakter

Maria Fransson
Projektledare, Tekniska kontoret
036-10 27 08
maria.fransson4@jonkoping.se

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye