Åhléns stannar kvar på Fridhemsplan

Dela

Framtiden för Åhléns varuhus på Drottningholmsvägen 18, vid Fridhemsplan i Stockholm är nu säkrad. Avtal har tecknats mellan Åhléns och fastighetsägaren Alecta Fastigheter om att Åhléns kommer tillbaka till lokalen när den står klar efter ombyggnationen som just nu pågår i hela fastigheten Väktaren 35.

Visionsbild för Väktaren 35 vid Fridhemsplan. Kaminsky Arkitektur/Bobak Studio.
Visionsbild för Väktaren 35 vid Fridhemsplan. Kaminsky Arkitektur/Bobak Studio.

Tills vidare kommer Åhléns att disponera en mindre lokal på Sankt Eriksgatan som de succesivt flyttar till.

- Jag är mycket glad över att framtiden nu är säkrad för vårt Åhlénsvaruhus på Fridhemsplan och ser fram emot att efter renoveringen få välkomna och inspirera våra kunder i ett modernt varuhus, vilket ytterligare kommer att förhöja shopping-upplevelsen framöver, säger Ayad Al-Saffar, vd Åhléns.

Utvecklingsarbetet av fastigheten Väktaren 35 har startat och beräknas pågå under två år. När arbetet är klart kommer Åhléns få sällskap av såväl hotell som restaurang- och caféverksamheter. Efter intervjuer med aktörer och boende runt Fridhemsplan har det framkommit att det är verksamheter som saknas på platsen. Under intervjuerna bekräftades även att Åhléns är en uppskattad aktör på platsen.

- Det känns mycket bra att Åhléns väljer att stanna kvar under utvecklingstiden för att sedan komma tillbaka till de nya lokalerna när de står klara. Vi är väldigt glada att Åhléns tillsammans med oss vill vara del av det nya Fridhemsplan som växer fram och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Markus Hultquist Kund- och fastighetschef på Alecta Fastigheter.

Hyresavtalet avser 2553 kvm2. Avtalet börjar gälla i april 2026.

För ytterligare frågor kontakta;
Anna Fager Persson, Ansvarig extern kommunikation Alecta Fastigheter

Kontakter

Bilder

Alecta Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag och ett av de största i Sverige. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda drygt 52 miljarder ska växa de kommande åren. Vi är långsiktiga, framtidsorienterade och arbetar varje dag med att skapa framtidsvärde genom att lyfta människor, verksamheter och städer och ge god avkastning till Alectas pensionssparare

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye