ILVA väljer Asecs i Jönköping för nästa svenska etablering

Dela

Det danska möbelvaruhuset ILVA expanderar i Sverige och för den femte etableringen har de valt Asecs i Jönköping. Avtalet som tecknats avser 1686 kvadratmeter och inflyttning är planerad till oktober 2024. Fastighetsägare är Alecta Fastigheter. 

  • De handelsområden som vi är med och äger ska fyllas med aktörer som bidrar till ett så brett och trevligt utbud som möjligt. Det är fantastiskt att ILVA valt att etablera sig på Asecs, det kommer bidra till vår målsättning att skapa en destination för såväl Jönköpingsbor som boende i kranskommuner och förbiresande, säger Chris Helin Chef fastighetsutveckling och kundrelationer på Alecta Fastigheter.

1961 öppnade ILVA dörrarna till sin första butik i Danmark och gjorde sin första etablering i Sverige 2005. Idag har ILVA butiker i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Halmstad. Den femte butiken blir således även den första lite mer norrut i Sverige.

  • Jag är både stolt och hedrad över att ILVA i oktober öppnar sin femte butik i Sverige, den här gången i Jönköping, som har ett stort och intressant upptagningsområde. Vi ser fram emot att välkomna ännu fler svenskar till ILVA och inspirera dem med design av hög kvalitet och ett stort urval av heminredning, säger Ulrik Greve Jakobsen, Retail Director hos ILVA.

Newsec som på uppdrag av Alecta Fastigheter sköter drift och förvaltning av handelsplatsen har varit en viktig part i dialog och avtalsskrivande.

För ytterligare frågor kontakta;

Anna Fager Persson, ansvarig extern kommunikation Alecta Fastigheter 0709-803209

Nyckelord

Kontakter

Om Alecta Fastigheter

Alecta Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag och ett av de största i Sverige. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda drygt 52 miljarder ska växa de kommande åren. Vi är långsiktiga, framtidsorienterade och arbetar varje dag med att skapa framtidsvärde genom att lyfta människor, verksamheter och städer och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

 

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

Fridhemsplan får ett av Stockholm längsta konstverk26.6.2024 10:48:30 CEST | Pressinbjudan

Fridhemsplan får ett av Stockholms längsta konstverk när det drygt 90 meter långa planket som klär in byggområdet vid Väktaren 35 på Drottningholmsvägen förvandlas till konst. Alecta Fastigheter har initierat ett samarbete med street art-artister från Graffiti Stockholm som tolkar temat “från 60-talet till nu, fri att vara du” och vill i samband med utvecklingen av 60-tals fastigheten bygga vidare på platsens över hundraåriga musik- och kulturhistoria.

Pontus Frithiof öppnar restaurang hos Alecta Fastigheter i Nacka Strand19.6.2024 16:36:52 CEST | Pressmeddelande

Krögaren och restaurangentreprenören Pontus Frithiof tar ytterligare kliv in i Nacka Strand och öppnar en ny restaurang. Det blev klart under onsdagen (19/6) när fastighetsägaren Alecta Fastigheter och Pontus Frithiof signerade ett hyresavtal som gäller en lokal om cirka 900 kvadratmeter. Exakt vilket typ av restaurangkoncept det blir presenteras efter sommaren, men Pontus Frithiof kan redan nu avslöja att det blir en helt ny typ av verksamhet i Pontus Group med inspiration från USA:s västkust. Ett tema som kommer att gå igen i såväl inredning som utbud. Öppning beräknas kunna ske i början av 2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye