Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter förvärvar två fastigheter i Sundbyberg

Dela

Alecta Fastigheter fortsätter sin tillväxtresa genom förvärv av fastigheterna Eken 6 och Eken 14 i Sundbyberg. Förvärvet som innefattar högkvalitativa kontorsytor samt möjlighet till utveckling av byggrätter gör att Alecta Fastigheter tar ett större grepp i Sundbyberg. Alecta Fastigheter äger sedan tidigare den närliggande fastigheten Plåten 3 ”Signalfabriken”.

Christoffer Skogsmo

Eken 6 samt Eken 14, också kallade “Chokladfabriken” och ”Chokladkontoret”, ligger på Löfströms Allé 5 och 7 och uppfördes ursprungligen för att verka som Marabous fabrik och huvudkontor. Eken 6 erbjuder högkvalitativa kontor och mötesytor samt är miljöcertifierad enligt Breeam Very Good. Eken 14 erbjuder fina kontors- och utbildningslokaler med direkt anslutning till Marabouparken. Fastigheten ska på sikt utvecklas och ligger inom planprogrammet för Sundbybergs nya stadskärna och har utvecklingsmöjligheter både inom befintliga byggnader och med tillkommande byggrätter.

- Vi ser stor potential i Sundbyberg som är en levande blandstad med positiv tillväxt, brett utbud av verksamheter och service samt goda kommunikationer med närhet till Stockholm city. Detta är en investering helt i linje med vår tillväxtstrategi och vi ser fram emot att bli en än mer aktiv part på platsen och bidra till den fortsatta utvecklingen av Sundbyberg, säger Jenny Lindholm chef investeringar på Alecta Fastigheter. 

Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 2114 mkr och omfattar cirka 36 400 kvm uthyrningsbar area. Säljare är Atrium Ljungberg AB.

Alecta Fastigheter tillträder fastigheterna under juni 2024.

För ytterligare frågor kontakta;
 
Anna Fager Persson, ansvarig extern kommunikation 0709-803209

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Alecta Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag och ett av de största i Sverige. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda drygt 52 miljarder ska växa de kommande åren. Vi är långsiktiga, framtidsorienterade och arbetar varje dag med att skapa framtidsvärde genom att lyfta människor, verksamheter och städer och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

Fridhemsplan får ett av Stockholm längsta konstverk26.6.2024 10:48:30 CEST | Pressinbjudan

Fridhemsplan får ett av Stockholms längsta konstverk när det drygt 90 meter långa planket som klär in byggområdet vid Väktaren 35 på Drottningholmsvägen förvandlas till konst. Alecta Fastigheter har initierat ett samarbete med street art-artister från Graffiti Stockholm som tolkar temat “från 60-talet till nu, fri att vara du” och vill i samband med utvecklingen av 60-tals fastigheten bygga vidare på platsens över hundraåriga musik- och kulturhistoria.

Pontus Frithiof öppnar restaurang hos Alecta Fastigheter i Nacka Strand19.6.2024 16:36:52 CEST | Pressmeddelande

Krögaren och restaurangentreprenören Pontus Frithiof tar ytterligare kliv in i Nacka Strand och öppnar en ny restaurang. Det blev klart under onsdagen (19/6) när fastighetsägaren Alecta Fastigheter och Pontus Frithiof signerade ett hyresavtal som gäller en lokal om cirka 900 kvadratmeter. Exakt vilket typ av restaurangkoncept det blir presenteras efter sommaren, men Pontus Frithiof kan redan nu avslöja att det blir en helt ny typ av verksamhet i Pontus Group med inspiration från USA:s västkust. Ett tema som kommer att gå igen i såväl inredning som utbud. Öppning beräknas kunna ske i början av 2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye